Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da se v ponedeljek, 23. septembra, s postavitvijo zapore pričenja izvedba del na Cafovi ulici.

MarkoMark Nival, izvajalec del projekta ureditve Cafove ulice bo v ponedeljek, 23. septembra 2019, pričel z izvedbo del, so sporočili iz Mestne občine Maribor. Takrat bodo postavili tudi zaporo, ulica pa bo ves čas gradnje zaprta za promet. 

Dostopi in dovozi stanovalcev, poslovnih subjektov, Okrajnega sodišča v Mariboru, Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor bodo omogočeni, prav tako tudi izvoz iz garažne hiše Forum.

Zaključek gradbenih del in primopredaja objekta je predviden do konca letošnjega leta.

Dela se bodo izvajala v treh fazah

Po besedah mariborske občine se bodo dela izvajala v treh fazah. V prvi fazi, ki bo predvidoma trajala od 23. septembra do 20. novembra, bodo dela potekala na območju od Trga Borisa Kidriča oziroma Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor do izvoza iz garažne hiše Forum oziroma dostopa do notranjega dvorišča stavbe na naslovu Cafova ulica 5. 

Prva faza zajema, gledano prečno čez ulico, zahodni del ulice od fasad od pločnika na vzhodni strani ulice.

V drugi fazi, ki bo trajala predvidoma od 29. oktobra do 25. novembra, bodo dela potekala na vzhodni strani ulice med Trgom Borisa Kidriča in dostopom do notranjega dvorišča večstanovanjskega objekta Cafova ulica 4, 6 in 8. 

Tretja faza, ki bo predvidoma od 4. novembra do 15. decembra, bo zajemala dela na območju od izvoza iz garažne hiše Forum do Partizanske ceste.

Cafova ulica bo po zaključku del zasnovana kot skupni prometni prostor za pešce, kolesarje in motorni promet. Vstop na območje bo opremljen s potopnimi stebrički, hitrost vožnje bo omejena na 20 kilometrov na uro. Ulica bo prevozna v obe smeri in tudi režim dostopa do garaž bo ostal nespremenjen. 

Urejen bo dostop za potrebe stanovalcev in lokalov, ki bodo imeli na preurejenem območju na voljo parkirna mesta za dostavo. Pred sodiščem bo za kratkotrajno parkiranje na voljo šest parkirnih mest.

Vrednost investicije je nekaj čez 465 tisoč evrov, Mestna občina Maribor je za projekt pridobila okoli 320 tisoč evrov nepovratnih sredstev iz kohezijskega sklada Evropske unije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice