Foto: Mediaspeed
V Dnevnem centru aktivnosti Loka so se v torek na žalni seji poklonili spominu na Bojana Kirbiša. Razpisati bodo morali nadomestne volitve.

Preminulemu županu Bojanu Kirbišu so se z minuto molka poklonili občinski svetniki, zaposleni v občinski upravi in podjetju Gradnje Starše, predstavniki krajevnih skupnosti in predstavniki društev. Žalni zbor je nagovoril podžupan občine Starše Marjan Malek. Na žalni slovesnosti so bili prisotni tudi člani njegove družine žena Metka, sin Nino in hčerka Ana

Kljub zdravstvenim težavam je s polno močjo, koliko mu je dopuščalo zdravje, nadaljeval delo, dokler je lahko. Na žalni seji so poudarili, da se ni ustavil, še druge je vedno bodril z besedami: »Saj bo, gremo naprej.«

Na žalni slovesnosti je podžupan občine Marjan Malek svoj govor zaključil z besedami: »Spoštovani Bojan, tvoje zdravje in počutje smo občani ob tvoji družini zelo pozorno spremljali, nismo niti malo slutili, da se bo prenehala tvoja pot življenja, da se bomo zbrali občani, občanke, predstavniki društev, prijatelji ali tvoji znanci, člani občinskega sveta, delavci občinske uprave in podjetja Gradnje, da spregovorimo o tebi in na ta način na žalni seji poslovimo od tebe Bojan, kot moža, očeta, brata in seveda od župana občine Starše.«

Žalna seja v spomin na župana občine Starše Bojana Kirbiša.

Podžupan občine Starše je odločil, da zaradi žalnih slovesnosti ob smrti Kirbiša 11. redno sejo občinskega sveta, sklicano za četrtek, 2. julija, prestavi na naslednji četrtek, torej 9. julija.

Na seji bo predlagana tudi razširitev dnevnega reda s točko, na kateri bodo svetniki sprejeli ugotovitveni sklep o prenehanju mandata županu.

Kaj sledi?

S sprejetim ugotovitvenim sklepom občinski svet obvesti občinsko volilno komisijo, ki mora najpozneje v roku petnajstih dni po ugotovitvi občinskega sveta o prenehanju mandata župana razpisati nadomestne županske volitve

Izvoljeni kandidat bo opravljal funkcijo župana do naslednjih rednih županskih volitev. Predčasne volitve se lahko opravijo najprej v 40 dneh od dneva razpisa volitev. Do izvolitve novega župana pa vodi občino podžupan.

Spomnimo. Bojan Kirbiš je bil župan občine Starše od leta 2010, a je njegov tretji mandat smrt predčasno prekinila. Preden je vstopil v politiko je svojo poklicno pot, kot gradbeni inženir posvetil gradbeništvu, najprej pri SCT, kasneje pa v gradbenem podjetu Cestogradnje, ki ga je ustanovil s prijateljem.

»Že kot mlad fant je spadal med aktivnejše, saj se je ukvarjal z nogometom, radioamaterstvom in judom, katerega je prenašal tudi na mlajše rodove. Kot predsednik mladine je združeval mlade pri raznih delovnih akcijah in izletih,« so ob žalni seji sporočili iz občine in dopisali, da je vstopil tudi v lovske vrste, kjer je bil aktivnem v strelski sekciji na tekmovanjih v streljanju na glinaste golobe. Bil je tudi potapljač in ribič.

Deloval je tudi v Lions klubu Maribor, kjer je pomagal pri številnih dobrodelnih akcijah. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice