FOTO: Bobo
Stranka modernega centra je predstavila kandidatno listo za majske evropske volitve. Na drugem mestu dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Helena Cvikl. Ob njej na listi še en Mariborčan Branislav Rajić.

Nosilec liste SMC na majskih evropskih volitvah bo strankin poslanec Gregor Perič. Na drugem mestu bo Mariborčanka in dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Helena Cvikl. Na tretjem mestu je poslanka Janja Sluga, na četrtem nekdanji hokejski reprezentant Miha Rebolj, na petem pa mariborski poslanec Branislav Rajić. Sledijo še socialna delavka Bojana Cvahte, programska svetnica RTVS v odstopu Vesna Ugrinovski in državni sekretar na okoljskem ministrstvu Aleš Prijon.

Predsednik SMC Miro Cerar je ob predstavitvi kandidatne liste v poslanici izpostavil, da želijo biti v SMC tudi v prihodnje glasniki moderne politične misli v slovenski politiki. Ne 'hipne mode', ampak evropske dediščine moderne vladavine prava, demokracije, države blaginje, človekovih pravic, razvoja za mir, je dejal.

Med kandidati SMC sicer ni evropske komisarke iz njihovih vrst Violete Bulc. V sredo je povedala, da bo v sedemčlanski volilni ekipi evropskih liberalcev (Alde), v Sloveniji pa bo podpirala liberalne stranke, zlasti SMC. SMC se je zavzemala za skupen nastop slovenskih liberalnih strank na evropskih volitvah, a je najprej sredi februarja sodelovanje odpovedala LMŠ, zatem pa še SAB. Te stranke gredo na volitve vsaka s svojo listo.

Cviklova, dolgoletna direktorica VSŠGT Maribor, je na nedavnem glasovanju dobila le dva glasova šolskih svetnikov, ki so mnenja, da si ne zasluži še zadnjega mandata, ki bi trajal pet let.

O izidu glasovanja mora v tridesetih dneh svoje mnenje podati minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, ki bi lahko ponovil izbor za direktorico zavoda. A Cviklova je očitno še pred tem našla novo karierno pot in se podaja v svet evropske politike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice