UKC Maribor zanika izjave nekdanjega v. d. direktorja Janeza Lavreta, da je na sodišču dosegel izbris hipotek na zemljiščih, kjer so garažne hiše.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so se danes odzvali na izjave nekdanjega v. d. direktorja Janeza Lavreta, ki je ocenil, da je svoje delo opravil korektno. Še posebej jih je zmotila njegova trditev, da je dosegel izbris hipotek na garažnih hišah. Stanje v zemljiški knjigi ga postavlja na laž.

Lavre je na novinarski konferenci, na kateri je predstavil svoje izzive ob ponovnem vodenju slovenjgraške bolnišnice, med ključnimi in največjimi dosežki izpostavil, da so v njegovem času dosegli izbris hipotek na zemljiščih, kjer so garažne hiše. Iz mariborske bolnišnice sporočajo, da je izpisek iz zemljiške knjige na dan 5. julij 2017 pokazal, da so te hipoteke še vedno vknjižene.

Na dan, ko bi mogla biti primopredaja Lavreta ni bilo

V UKC Maribor, katerega vodenje je prevzel Vojko Flis, so še enkrat poudarili tudi dejstvo, da Lavre ni opravil primerne primopredaje poslov. Ta je bila načrtovana za 20. junij, a Lavreta na ta dan sploh ni bilo v službo, niti se za izostanek ni opravičil. Primopredajnega zapisnika ni pripravil in tako tudi ni bil podpisan, pravniki pa so dogodek tudi uradno zapisali.

V mariborski bolnišnici so izpostavili še, da bo imel UKC Maribor po podatkih Združenja zdravstvenih zavodov ob odhodu Lavreta 7,4 milijona evrov tekoče izgube in nekaj več kot osem milijonov evrov neplačanih računov.

Lavre trdi, da je primopredajo opravil

Ta teden je bivši v. d. direktor Janez Lavre povedal, da je primopredajo opravil 23. junija, na način, ki mu je bil na voljo. V dopisu je novega direktorja seznanil s poslovanjem v prvih treh mesecih, ne pa tudi po štirih, saj je to gradivo že prejel od pomočnika za finančne zadeve in ga je tudi svet zavoda obravnaval na seji. Lavreta so na omenjeni seji tudi pozvali, naj po njihovem nedopusten način primopredaje popravi in pripravi primerno primopredajo v pisni obliki.

Glede poslovanja v štirih mesecih, ki naj bi prineslo kar 3,5 milijonov evrov veliko luknjo, je Lavre dejal, da je ta posledica znižanja cene zdravstvenih storitev in dodatnega zaposlovanja kadra za potrebe nove onkologije. Preostala izguba naj bi nastala zaradi splošnega stanja v slovenskem zdravstvenem sektorju.

Ministrstvo: Kakovostna predaja poslov je nujna

Na polemike glede predaje poslov so se za STA odzvali tudi na ministrstvu za zdravje. Povedali so, da je primopredaja sicer stvar dogovora, a da kljub temu ocenjujejo, da je v sistemu, ki je tako obsežen, zapleten in raznolik, kot je UKC Maribor, kakovostna predaja poslov nujna za čim prejšnji začetek dela novega direktorja.

"Zgolj ustna primopredaja poslov novemu direktorju težko zagotovi ustrezne informacije, ki so nujno potrebne, za začetek vodenja tako zahtevnega javnega zdravstvenega zavoda," so za STA še dodali na ministrstvu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice