Fotografija je simbolična.
Stanko Omerzu, predsednik mariborskega delovnega sodišča, je bil na začetku oktobra nepravnomočno obsojen na pol leta pogojne zaporne kazni zaradi zalezovanja.

Po poročanju časnika Večer pa naj bi Stanka Omerzuja preiskovali zaradi suma tatvine v povezavi s preprečevanjem dokazovanja.

Kriminalisti naj bi v torek pri Omerzuju opravili hišno preiskavo in preiskali prostore na mariborskem delovnem sodišču, poroča Večer.

Na Policijski upravi Maribor so za Večer potrdili, da so kriminalisti »na območju Policijske uprave Maribor izvedli tri hišne preiskave objektov in vozil«.

Za časnik je tiskovni predstavnik Miran Šadl še dodal: »Potrdimo lahko, da je bila preiskava izvedena tudi v nekaterih prostorih Delovnega sodišča v Mariboru.«

Hišne preiskave naj bi bile opravljene v zvezi s preiskavo suma storitve kaznivega dejanja tatvine v povezavi s kaznivim dejanjem preprečitve dokazovanja, je še pojasnil Šadl: »Dejanja je osumljena ena oseba, in sicer naj bi bila z namenom preprečitve dokazovanja v kazenskem postopku izvršila tatvino dokaznega gradiva.«

Policijski viri pa so Večeru neuradno povedali še to, da je osumljenec prav Omerzu, središče preiskave pa naj bi bila iz sodnega spisa izginula povratnica.

O tej se je namreč govorilo v času sojenja sodniku zaradi domnevnega zalezovanja. Konec aprila naj bi obdolženi ob pregledovanju spisa ugotovil, da v njem manjka leto in pol star dokaz. V spisu ni bilo poštne povratnice, ki bi dokazovala, da je Omerzu jeseni 2017 prejel sklep, s katerim je sodišče zavrnilo zahtevo za izločitev dokazov. Zato je njegov odvetnik podal pritožbo zoper sklep iz leta 2017, češ da sodišče obdolženemu sklepa ni vročilo, poroča STA.

Ko je sodišče preverilo, ali povratnice res ni v spisu, je ugotovilo, da ta resda manjka. Ob tem je tudi opazilo, da se vrvice, ki povezuje spis, še drži košček papirja, kar je nakazovalo, da je povratnica nekoč bila tam, a je bila očitno iztrgana.

Sodnica je pisala Pošti Slovenije, ki ji je poslala dvojnik povratnice z Omerzujevim podpisom, kar je dokazovalo, da je obdolženi sklep dobil. Zato je sodišče zavrnilo odvetnikovo pritožbo, hkrati pa je mariborsko okrajno sodišče spisalo kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, ki je ukradel ta dokaz, še poroča Večer.

Omerzu je bil 4. oktobra na Okrajnem sodišču v Mariboru po skoraj dve leti dolgem procesu obsojen zaradi zalezovanja nekdanje intimne prijateljice. Sodnica Karmen Krajnc mu je izrekla pol leta pogojne zaporne kazni s preskusno dobo dveh let, a je obramba že takoj po razglasitvi sodbe napovedala pritožbo, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Sodnikom sodijo sodniki !

Starejše novice