Foto: Mediaspeed
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs predlaga, da bi raje kot 2. januarja in 2. maja dela prost dan praznovali 6. januarja in 23. novembra.

V Sloveniji smo včeraj praznovali dan Rudolfa Maistra. Ob tem se je oglasil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki predlaga, da bi raje kot 2. januarja in 2. maja dela prost dan praznovali 6. januarja in 23. novembra.

Slovenci 2. januarja obeležujemo novo leto, 2. maja pa praznik dela. Gre za državna praznika in s tem dela prosta dneva, medtem ko je včerajšnji dan Rudolfa Maistra prav tako državni praznik, a ne dela prost dan.

Tako se je na družbenem omrežju Twitter oglasil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je zapisal, da bi morali 2. januar zamenjati za 6. januar, 2. maj pa za 23. novembra.

Po njegovo bi tako 6. januarja obeležili tri kralje, ko kristjani praznujejo prihod svetih treh kraljev, kot že omenjeno, pa bi 23. novembra obeležili dan Rudolfa Maistra. 

Portal N1 pri tem poroča, da v tem mandatu tega še ne bodo predlagali, bi pa bilo o tem, po njegovih besedah, smiselno govoriti v naslednji koalicijski pogodbi. Dodal je, da 2. januarja in 2. maja ne praznujejo skoraj nikjer.

»Dobro bi bilo, da te praznike uskladimo z evropskim kulturnim okoljem,« je še Hojs povedal za omenjeni portal.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Saj bodo kmalu volitve, pa bo Hojs lahko praznoval 365 dni na leto.

janban
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ste upognjenci zaradi let tako butasti,ali ste nekateri takšni že od rojstva?

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

igiigi72 (nepreverjen)

hahah pa saj ne moram verjet s cim se ukvarjajo namesto da bi kaj bolj pametnega delali..koga sedaj moti 2 ali 6 januar??
ponovno nekaj skrivajo, narod se bo kregal da ali ne.. oni pa bodo prali denar:)

U ponedeljek in (nepreverjen)

torek se ne gre u gostilno, u nedeljo u cerkev ne pa u trgovske centre. Auto naj se ne vozi u soboto.

In reply to by igiigi72 (nepreverjen)

11 (nepreverjen)

Ta osebek je pa res debil vseh debilov. To so že enkrat uvedli pa so pametnejši to le spremenili. Očitno njemu novo leto ne pomeni nič, kar me ne preseneča. Veliko bolj pomembnega je za postorit. Daj da že enkrat pride mesec maj...

Starejše novice