V podjetju so prisotni le tisti, ki zagotavljajo nekatere najnujnejše službe.

Hoška Magna, ki je zaradi preprečitve širjenja okužbe z novim koronavirusom pred dvema tednoma začasno ustavila proizvodnjo v svoji lakirnici, kljub prvotnim načrtom, da s proizvodnjo nadaljuje v začetku aprila, za zdaj še ne bo zagnala linij.

Kot so za STA pojasnili v družbi, bodo do nadaljnjega zaposleni ostali na čakanju doma.

Iz matične družbe Magna Steyr pa so v torek sporočili, da bodo v tovarni v avstrijskem Gradcu začeli prihodnji teden s postopnim vnovičnim zagonom proizvodnje, ki zaradi izbruha novega koronavirusa miruje od 17. marca. Sprva bodo proizvajali prototipe, s serijsko proizvodnjo pa bodo začeli po velikonočnih praznikih. Za vse zaposlene bodo veljali zaščitni ukrepi.

Kot so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pojasnili v družbi, bodo proizvodnjo vsakodnevno prilagajali vplivom krize. Sprva bo tako delal le manjši delež zaposlenih. V polni zmogljivosti naj bi spet proizvajali 20. aprila.

Vsi zaposleni bodo morali ves delovni čas nositi zaščitne maske, zaposleni v logistiki pa tudi rokavice za enkratno uporabo. V prostore za odmor bodo med posamezna sedišča namestili zaščitne pregrade. Na številnih mestih bodo na voljo tudi razkužila.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice