Bistriški Impol nadaljuje z rastjo. Začeli naj bi tudi z gradnjo nove hale, v kateri nameravajo zaposliti od 50 do 60 ljudi.

V bistriškem predelovalcu aluminija Impol letos načrtujejo precejšnjo rast prodaje. Kot je povedal prvi mož enega največjih slovenskih izvoznikov Jernej Čokl, finančni načrt predvideva okoli 650 milijonov evrov prihodkov, glede na prve štiri mesece letos jim kaže celo bolje, poroča STA. Načrte predvsem glede dobička bodo tako najverjetneje še presegli.

Bistriška skupina je lani zabeležila 543 milijonov evrov prihodkov, kar je malenkost manj kot leto prej, a so po za zdaj nerevidiranih podatkih leto zaključili s 35 milijoni evrov dobička pred obdavčitvijo, deset milijonov evrov več kot leto pred tem.

Naložba na Hrvaškem

Lani so se lotili pomembne naložbe v Šibeniku, kjer imajo kompleks propadle tovarne TLM trenutno še vedno v najemu, saj stečajni postopek še poteka. V načrtu imajo tudi nakup, medtem ko so v obratna sredstva in za druge namene za zagon tamkajšnje proizvodnje investirali precej denarja. Trenutno so po Čoklovih besedah razmeroma zadovoljni, saj šibeniška družba prvič po daljšem času posluje pozitivno. Impol je sicer nedavno najel 40 milijonov evrov kredita, s katerim namerava v naslednjem obdobju financirati nove razvojne programe in povečan obseg poslovanja. Že pred lanskim prevzemom TLM so uspešno zaključili izdajo petletnih obveznic v višini 50 milijonov evrov.

V enem največjih slovenskih izvoznikov, ki se ukvarja s proizvodnjo aluminijskih izdelkov, nameravajo s prevzemom tople valjarne v Šibeniku v naslednjem desetletju prihodke povečati na milijardo evrov letno. Da bodo zmogljivosti lahko izkoristili v polnem obsegu, načrtujejo nekaj posodobitev in naložb.

Dodatne zaposlitve za 50 do 60 ljudi

Ob tem se je pred dnevi začela za njih zelo pomembna naložba občine Slovenska Bistrica v gradnjo prve etape obvoznice, ki je del širitve industrijske cone na območju Impola. Dobrih 1,8 milijona evrov vreden projekt bo končan jeseni. Da bo naložba pomembno prispevala k načrtovani rasti, je za STA potrdil tudi Čokl, saj so bili na domači lokaciji doslej omejeni, zato bodo z novo obvoznico pridobili dodaten del prostora.

»Ob tem bomo začeli z gradnjo nove hale, v kateri bomo na področju končnih izdelkov, ki omogočajo precej višjo dodano vrednost, zaposlili od 50 do 60 ljudi. Za to bomo namenili okoli deset milijonov evrov, a bomo gradili postopoma.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
impolčan (nepreverjen)

seveda vse ni tako bleščeče, kot se piše tukaj. Delavci v 4 izmenah zaslužijo 1000eu neto z vsemi dodatki. Delajo sobote, nedelje, praznike...večina tudi v nemogočih razmerah, vročini, nevarnosti. Da ne omenjam mobinga nadrejenih in konstantnega pressinga. Povprečje plač seveda je tako, kot ga tako veselo reklamirajo, a s tem pozabljajo, do je to povprečje zaposlenih in ne povprečje zaposlenih proizvodnih delavcev. Seveda tiha izplačila, projektne dodatke, izredne nagrade, udelebe pri dobičkih... vodstvenih delavcec raje ne omenijo. Mi reveži, pa bomo reveži ostali, pa magari imamo "nadpovprečne" plače v "nadpovprečnem" podjetju

Starejše novice