Slika je simbolična (foto: Bobo).
Približno 1,7 milijona volilnih upravičencev je danes med sedmimi kandidati izbiralo novega predsednika ali predsednico republike. Spremljamo štetje glasov.

Svoj glas v prid enemu izmed sedmih kandidatov za predsednika ali predsednico republike je danes imelo priložnost oddati 1.694.429 volilnih upravičencev v Sloveniji in tujini. Glas so lahko oddali na enem od 3183 volišč.

Volitve so sicer po oceni Državne volilne komisije potekale normalno, brez kakršnih koli posebnosti.

Delni neuradni izidi današnjih predsedniških volitev bodo okoli 19.30, izid današnjega glasovanja pa bo predvidoma znan okoli 21. ure.

Vzporednih volitev, ki jih navadno izvajajo večje medijske hiše, tokrat ni bilo.

Kako smo glasovali? 

Obeta se drugi krog predsedniških volitev.

Vanj sta se, sodeč po skoraj vseh preštetih glasovnicah, uvrstila Anže Logar in Nataša Pirc Musar.

Ste vedeli? 

Danes prešteti glasovi še niso končni izidi glasovanja, saj bodo jutri prišteli še rezultate glasovanja po pošti iz Slovenije, 2. novembra pa še glasovnice, ki bodo prispele po pošti iz tujine.

Ko bodo prešteti vsi glasovi, bodo tudi znani končni izidi glasovanja in bo jasno, ali bo za izvolitev predsednika republike potreben še drugi krog volitev, če nihče izmed kandidatov ne bo dobil vsaj 50-odstotne podpore.

V tem primeru se bosta v njem pomerila kandidata, ki bosta v današnjem prvem krogu prejela največ glasov. Morebitni drugi krog glasovanja je predviden za 13. november.

Ne glede na to, ali bo predsednik republike izvoljen v prvem ali drugem krogu, bo mandat nastopil 23. decembra.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mislimmmm (nepreverjen)

fujj fujj

Surfeiter (nepreverjen)

Brišete komentarje? ... pa saj ne komentiranja rektalno-spolnih aktivnosti ... komu je na žulj sedel komentar o "bogovih v belem", ki so krivi "načtovanih umorov" s tem, ko 86 letnikom podaljšujejo vozniška dovoljenja? In če bi med žrtvami prometne nesreče bila vaša mama, oče, žena, mož ........... ?

Leka (nepreverjen)

Sledi spopad Janša proti Kučanu ...v zakolisju .

Lucijan (nepreverjen)

Pohodli nacistično golazen.

Starejše novice