Slika je simbolična.
V 563 nadzorih je Finančna uprava Republike Slovenije ugotovila 153 nepravilnosti.

V prvem tednu novembra so inšpektorji Finančne uprave Republike Slovenije za ugotovljene nepravilnosti izdali 17 plačilnih nalogov v skupni višini 62.600 evrov.

Največ nepravilnosti pri izpolnjevanja PCT pogojev

Inšpektorji Finančne uprave Republike Slovenije so v okviru nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti, ki so bile izvedene od 1. novembra do  7. novembra, na terenu opravili 563 nadzorov na podlagi prvega odstavka zakona o nalezljivih boleznih.

Pri tem so v 145 nadzorih v zvezi s spoštovanjem odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 zaznali 153 nepravilnosti, in sicer 119 na področju izpolnjevanja PCT pogojev, 32 na področju nošenja mask in dve na področju razkužil.

Večina napravilnosti pri gostincih

Za ugotovljene nepravilnosti so izdali 17 plačilnih nalogov (skupna višina globe znaša 62.600 evrov), dve odločbi z izrekom opomina in 134 opozoril.

Opozorila zaradi ugotovljenih nepravilnosti na področju izpolnjevanja PCT pogojev so bila izrečena, ker je bil nadzor pri teh zavezancih opravljen prvič in je bila nepravilnost odpravljena že med nadzorom. Na podlagi navedenega je bilo izrečeno opozorilo zadosten ukrep.

Od 153 zaznanih nepravilnosti jih je bilo 119 ugotovljenih pri zavezancih, ki opravljajo dejavnost gostinstva, deset pri zavezancih, ki opravljajo ostale storitvene dejavnosti, sedem pri zavezancih, ki opravljajo trgovsko dejavnost, pet pri zavezancih, ki opravljajo druge dejavnosti, štiri pri bencinskih servisih, štiri pri pekarnah, tri pri zavezancih, ki opravljajo kozmetično dejavnost in ena pri zavezancu, ki opravlja finančno dejavnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice