Več kot 120 projektnih predlogov za izboljšanje našega življenjskega prostora je do danes, 6. novembra, že oddanih na spletni strani participativnega proračuna Mestne občine Maribor.

Občani so predlagali številne inovativne ideje, na primer so prvi hibridni muzej starodobnikov na svetu, kolesarski poligon oziroma 'pumptrack', razstavišče na prostem, medgeneracijsko igrišče, eko pametne klopi, strategija za odstranjevanje grafitov, javna stranišča, fitnes na prostem, informativne table o pticah in igrala za starejše otroke.

To le nekaj že oddanih predlogov, ki po mnenju občank in občanov koristijo skupnosti Mestne občine Maribor. Predlogi naslavljajo tudi nekatere pomanjkljivosti, kot so preveč prometne ulice, odprte avtobusne postaje, odlaganje odpadkov, propadajoče stavbe, otroška igrala v slabem stanju, neurejene parkirne prostore in nekatere slabo označene kolesarske in sprehajalne poti.

»Skozi predlagane projekte vidimo veliko zanimanje občanov za aktivno participacijo, povezovanje in sodelovanje pri ustvarjanju pogojev za dvig kakovosti bivanja v lokalnem  okolju, kar je tudi glavni cilj uvedbe participativnega proračuna v Mestni občini Maribor,« pravi županstvo. 

Predlagatelji, ki so svoje predloge že oddali, jih lahko v aplikaciji do 10. novembra še spreminjajo, dopolnijo, dodajo fotografijo ali kakšen drug dokument, ki bo še dodatno prepričal občane, da glasujejo za njihov predlog. 

Pri pripravi predlogov v aplikaciji bodite pozorni tudi na ustrezno umestitev lokacije predlogov v eno izmed štirih območij.

Za pomoč pri uporabi aplikacije ter pripravo in oddajo projektnih predlogov sta občanom na voljo projektni pisarni:

  • Zavod PIP, Gosposvetska cesta 86, Maribor;
  • Fundacija PRIZMA, Tkalski prehod 4, Maribor.

Kontaktne informacije, na katere se občani lahko obrnejo:

Fizična oddaja predlogov na sedežih mestnih četrti in krajevnih skupnosti ni možna, saj so te zaradi epidemije zaprte.

Oddajanje projektnih predlogov bo zaključeno v torek, 10. novembra, sledil bo pregled projektnih predlogov s strani komisije, ki bo preverila, ali so predlogi izvedljivi, skladni z zakonodajo, znotraj občinskih meja, če imajo realno oceno vrednosti in ali so v skladu z drugimi merili in pogoji. 

Od 3. do 10. decembra bodo za izbrane projekte glasovali še občani s stalnim prebivališčem v Mestni občini Maribor, ki imajo dopolnjenih 15 let. O napredovanju izvedbe projektov bodo občani ažurno obveščeni od 21. decembra naprej.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice