Šefi koalicijskih strank se na današnji novinarski konferenci niso mogli izogniti vprašanj glede konstruktivne nezaupnice, ki naj bi jo koalicije ustavnega loka vložila 15. januarja.

Približuje se datum, ko naj bi koalicija ustavnega loka vložila v državni zbor konstruktivno nezaupnico.

To je njihov mandatarski kandidat Karl Erjavec napovedal za 15. januarja, torej prihodnji petek, po poslovniku pa nato do samega glasovanja pride v najmanj dveh do največ v sedmih dneh

Konstruktivna nezaupnica na vrhu epidemije

Premier Janez Janša je v odgovoru na novinarsko vprašanje povedal, da se že od zaprisege njegove vlade vrstijo napovedi konstruktivne nezaupnice, a do nje še ni prišlo. V kolikor pa se bo to sedaj res zgodilo 15. januarja, bo glede na napovedi, do glasovanja prišlo ravno v samem vrhu epidemije.

Kot je povedal premier, je to postopkovno legitimno, glede moralnosti takšnega početja, pa naj si vsak ustvari svoje mnenje.

Ob tem je izpostavil, da novo vlado želijo sestaviti ljudje, ki so jo že v istem mandatu imeli, poleg tega posamezni, ki pridigajo o demokraciji, niso bili niti izvoljeni. 

Prepričan v obstanek vlade

»Zanimivo je, da bodo v preostanku mandatu, torej leto in pol, zdaj naredili vse tisto, kar v začetku mandata iste vlade niso naredili, in to brez epidemije. Iz te moke ne bo kruha. Mislim, da bo ta vlada normalno delala naprej tudi po 15. januarju in 21. januarju, da bomo zaustavili epidemijo ter uspešno zaključili mandat,« je napovedal premier.

Predsedniki koalicijskih strank ne dvomijo, da bo vlada preživela do konca mandata (foto: Bobo).

Podpredsednika vlade verjameta v njeno preživetje

Matej Tonin je ob tem dejal, da so številke jasne, saj da v koaliciji KUL nimajo dovolj glasov za zamenjavo vlade, zato bo konstruktivna nezaupnica »zgubljeni čas«.

Tudi on je izrazil prepričanje, da bo vlada oddelala do konca mandata, ob tem pa pripomnil, da se »niso nič naučili iz prve izkušnje, saj brez NSi ni nobene vlade«.

Zdravko Počivalšek pa je poudaril ohranjanje stabilnosti pri spopadu z epidemijo ter ekonomsko krizo. Izpostavil je tudi programsko prenovo SMC in željo po povezovanju političnega centra. 

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Ti so barabe..opozicija pa nesposobnezi
Nic dobrega

viola (nepreverjen)

Katastrofa za Slovenijo. Vsi v parlamentu so za na borzo. Naj prevzame vodenje Slovenije EU ker slabše ne more biti.

Čuk (nepreverjen)

Za v rudnik 10 let nocna izmena .

In reply to by viola (nepreverjen)

dragan krstic (nepreverjen)

Čuk, kako ti to mislis z nočno izmeno v rudnku? A naj v temi lignit kopljejo, hahaha. Res hudo kazen jim zelis.

In reply to by Čuk (nepreverjen)

dragan krstic (nepreverjen)

Če ze noče EU voditi Slovenije naj pa Mariboru vsaj Messija zrihtajo.

In reply to by viola (nepreverjen)

DESNIČAR (nepreverjen)

vlada naprej do volitev........pa še 4 leta......delo krepi človeka......kdor ne dela naj se pase.........svet se spreminja,,,,,,

SLO (nepreverjen)

Ojojoj in tebi podobni nas 'vodijo'. Noooroo kar premore Slovenija.

In reply to by DESNIČAR (nepreverjen)

Jakove (nepreverjen)

ti si desničar samo kad si ga bacaš na ruko.

In reply to by DESNIČAR (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

ČUJ TI ČEFURČEK BOLJŠE DA BI GA SI TVOJ STARI NA ROKE METAL KOT DA JE NAREDO TO SKORUPCALO OD TEBE

In reply to by Jakove (nepreverjen)

dragan krstic (nepreverjen)

Nas poslanec Franček Jursa bo zagotovo glasoval za nezaupnico Jansevi vladi ker trdi da Jansa daje premalo penezev upokojencem in da bi dal Njegov heroj Ehjavc mnogo več. Samo Kohl lahko resi upokojence pred lakoto in koronavirusom.

dragan krstic (nepreverjen)

Danes so v Avstralijo odpotovali tovarisi Drago Kos, Dejan Karba in Matej Surc z nalogo ugotoviti kje se nahaja Janseva bolnisnica ki jo je tem zgradil Jansa z denarjem od prodaje orozja Hrvatom. Na letaliscu Brnik so se od njih poslovili najvidnejsi člani Foruma21 z gospodom Kučanom na čelu.Vi ste nase zadnje upanje da razkrijemo umazane rabote Janeza Janse in ga se enkrat ze pred interpeccijo spravimo nazaj na Dob je dejal prvi človek Foruma.Člani Foruma pa so tudi obljubili da bodo Ehjavcu kot novemu PV iz svojih tezko prigaranih prihrankov nalozenih v davčnih oazah poklonili nekaj sto mio za 1% dvig pokojnin za najrevnejse.Kohl se jetoplo zahvalil in omenil da bodo upokojenci neizmerno hvalezni za tako visok dvig pokojnin, poslanec Jursa pa je s solzami v očeh izdavil da je to zgodovinski dan za bodočnost Desusa in Kahla Ehjavca.

Čuk (nepreverjen)

Krstiću....ti si pa še iz UDBE .

In reply to by dragan krstic (nepreverjen)

dragan krstic (nepreverjen)

O zdravo Čuk. Ti si bil pa moj nadrejeni v UDBI.A se brčas. Lepo da si se oglasil.

In reply to by Čuk (nepreverjen)

dragan krstic (nepreverjen)

Nezaupnica vladi JJ prestavljena na februar zato ker Drago Kos, Dejan Karba in Matej Surc v enem tednu ne bodo mogli ugotoviti kje ia Jansa kliniko v Avstraliji. Kohl je pa odstopil od mandatarstva.
Franček Jursa si je zaradi te tragedije nabavil 100 zavitkov papirnatih robčkov.

In reply to by dragan krstic (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice