FOTO: Mediaspeed
Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah SDS na lokalnih volitvah v Mariboru ne bo nastopila s svojim županskim kandidatom, temveč bodo podprli Franca Kanglerja.

Dober mesec dni nas loči do lokalnih volitev, bitka pa postaja vse bolj ostra tudi v Mariboru. SDS očitno na letošnjih lokalnih volitvah v Mariboru ne bo imela svojega kandidata.

SDS bo podprla Kanglerja

Izvršilni odbor mariborske SDS je za kandidata izbral Zvoneta Zinrajha, kar pa ni dišalo vrhu stranke v Ljubljani. Zaplet okoli izbire kandidata SDS za mariborskega župana je po naših informacijah, ki smo jih prejeli iz zanesljivega vira, rešil sam vrh stranke s predsednikom Janezom Janšo na čelu. 

Tako po naših informacijah svet stranke ni podprl Zinrajhove kandidature, SDS pa bo podporo izrekla kandidatu Nove ljudske stranke Slovenije Francu Kanglerju.

Informacijo smo preverili tudi na sedežu SDS na Trstenjakovi v Ljubljani. Uradnega odgovora s strani stranke za zdaj še nismo prejeli, naj bi pa kmalu prišla tudi uradna potrditev, da za župana Maribora podpirajo Kanglerja.

Kangler: »V politiki ni zamer«

Nekdanji mariborski župan je sicer svojo kandidaturo po večmesečnih ugibanjih uradno napovedal minuli torek. »Odločil sem se, da se podam v boj za župana,« je takrat napovedal odstopljeni mariborski župan Franc Kangler in predstavil vizijo razvoja mesta. »Odločitev ni bila enostavna, ni bila preprosta,« je med drugim dejal, a kot je poudaril, se v bitko podaja, »ker mu ni vseeno«.

»V politiki ni zamer. V politiki se ne smeš ozirati nazaj, ampak se moraš ozirati v prihodnost. Kar se mene tiče, nima zamer do preteklosti. To, kar se je zgodilo, se je zgodilo. Leta 2012 sem odstopil kot župan z enim samim razlogom - bila so ogrožena življenja policista in življenja enega policista je več vredno kot županovanje,« je še ponovil Kangler. 

Spomnimo. Kangler je bil za župana Maribora izvoljen leta 2006 in 2010, a je bil prisiljen drugi mandat predčasno končati po uličnih protestih leta 2012, ki jih je zanetila postavitev radarjev na cestah. Na volitvah leta 2014 je znova kandidiral in se uvrstil v drugi krog, a je bil »vstajniški« župan Andrej Fištravec takrat premočen.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Tega pokvarjenega,neuravnovesenega Zinrajha bi morali skenslat s tega polozaja.Primitivec brez bontona,gnoj od cloveka.Francek,ti pa jih razf.... ,to rdeco golazen.

goostt (nepreverjen)

Francek, ampak nekateri strank se moraš paziti ker vedo zadnji trenutek spremeniti kurz !!

McClain (nepreverjen)

edino normalna odločitev je to.

SFRJJNA (nepreverjen)

Tako je prav, Franca konkurenca bo zelo velika, rdeči so ponovno stopili skupaj samo, da ti ne bi bil izvoljen. Gremo naprej. Mb potrebuje trdo roko in kovinsko metlo, da pomete svinjarijo, ter začne nekaj delati...

Starejše novice