Kitajski investitorji so odpovedali pogodbo za najem mariborskega letališča. Gre za način, kako od države dobiti tisto, kar želijo – koncesijo?

Aerodrom Maribor, ki ga napaja kitajski kapital, je 15. januarja obvestil Ministrstvo za infrastrukturo, da odpoveduje najemno pogodbo za najem letališke infrastrukture na Letališču Edvarda Rusjana Maribor. To je nov vrhunec večmesečnega 'ping ponga' med kitajskimi investitorjemi in državo, ki imajo vsak svoje želje.

Najemna pogodba bo prenehala po poteku 6-mesečnega odpovednega, ki ga bodo v Aerodromu spoštovali, zatem pa bodo letališko infrastrukturo izročili v posest in upravljanje najemodajalcu – ministrstvu za infrastrukturo.

Ministrstvo začudeno nad očitki

Kitajskim investitorjem naj bi dokončno prekipelo, ko država ni izpolnila svojih obljub. Uradno sicer kot razlog navajajo izrazito ekonomsko nevzdržen model in dejstvo, da ministrstvo ni bilo pripravljeno sprejeti njihovih predlogov za zagotovitev in ureditev medsebojnih odnosov, ki se nanašajo na sklenitev vzdržnega in sprejemljivega ekonomskega modela upravljanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Ministrstvo za infrastrukturo je odpoved najemne pogodbe sprejelo z začudenjem. Aerodromu očitajo, da so podpisali pogodbo za obdobje 15 let, pri tem pa napovedovali učinkovito in uspešno delovanje ter odlično perspektivo letališča.

»Manj kot dve leti po podpisu pogodbe so zahtevali državno pomoč, nekaj časa niti niso plačevali obveznosti iz najemne pogodbe, pogosto je bilo v javnosti slišati o njihovih finančnih težavah, kar je daleč od optimističnih napovedi in zavez, ki so jih dajali ob podpisu pogodbe,« so zapisali pri ministrstvu in ovrgli očitke o nepripravljenosti pri iskanju ustreznih rešitev.

Znano je, da so si kitajski investitorji več mesecev prizadevali dobiti od države zagotovilo, da bi razpisali koncesijski akt. Svoje velikopotezne načrte o 660-milijonskih investicijah v širitev letališča in povezave z večmilijonskimi kitajskimi mesti, Aerodrom Maribor ne bi mogel izvesti kot najemnik, le kot koncesionar.

Kitajci s 130 milijoni niso prepričali Bratuškove, jo bodo v odpovednem roku?

Tako je Aerodrom Maribor po naših neuradnih informacijah ob pobudi za javno-zasebno partnerstvo ministrstvu za infrastrukturo priložilo dokazilo o bančnem nakazilu v višini 130 milijonov evrov na posebnem bančnem računu, ki čakajo na začetek projekta nadgradnje mariborskega letališča.

Teh 130 milijonov je le majhen del načrtovanih več kot 600 milijonskih investicij na Letališču Edvarda Rusjana, kjer želijo kitajski investitorji poleg podaljšanja pristajalne steze zgraditi povsem nov terminal, hotel in drugo infrastrukturo. Ostali del sredstev naj bi za megalomanski projekt prispevale kitajske investicijske banke. Do teh sredstev so si zagotovili dostop lanskega novembra, ko so podpisali memorandum o investiciji. 

Projekt mariborskega letališča je bil namreč uvrščen v iniciativo kitajske države One Beld, One Road, preko katere naj bi Kitajci za letališče v Mariboru zagotovili kar 660 milijonov evrov.

Konec novembra je že izgledalo, da so Kitajci uspeli v svoji maniri in prepričati ministrstvo, ki ga sedaj vodi Alenka Bratušek, o razpisu koncesijskega akta. S strani ministrstva so namreč potrdili, da kot optimalno ocenjujejo javno-zasebno partnerstvo, ki kot edino omogoča zavarovanje javnega interesa. Koncesijski akt naj bi razpisali v letu 2019, a kot so pozneje pojasnili, dokončne odločitve ministrstvo še ni sprejelo. Pri tem pa je kitajskim investitorjem očitno dokončno prekipelo.

Po besedah Aerodroma Maribor so postopki sprejema sprememb prostorskih pogojev in postopki razpisa koncesijskega akta podaljšali vse še sprejemljive časovne načrte, hkrati pa še vedno ni jasno, kdaj se bodo ti postopki zaključili.

Tako lahko dojamemo šest mesecev odpovednega roka še kot zadnji ultimat najemnikov ministrstvu, da jim podeli koncesijski akt. V kolikor namreč zahteve po koncesijskem aktu kitajskih investitorjev ne bodo uresničene, bo po šestih mesecih mariborsko letališče ostalo brez najemnika, stroške upravljanja pa bi morala prevzeti država.

Kitajski investitorji: To ni umik.

Da so investitorji pripravljeni vztrajati pri svojem projektu kažejo tudi besede, da še vedno vidijo izrazit potencial in možnost za razvoj projekta širitve Letališča Edvarda Rusjana Maribor in s tem povezan pozitiven vpliv na severovzhodno regijo Republike Slovenije, zato se iz samega projekta, ki bi temeljil na vzdržnih pogojih ne umikajo: »Pričakujemo, da bomo v prihajajočih mesecih skupaj uspeli vzpostaviti bolj sprejemljiv in dolgoročno vzdržen model upravljanja letališča. Navedeno pa ni in ne bo mogoče brez ustrezne podpore pristojnih ministrstev in pospešene aktivnosti teh pri zagotovitvi pogojev za razvoj.«

»V Slovenijo smo vstopili s primarnim ciljem razvoja letališke infrastrukture v Mariboru in krepitve dolgoročnega sodelovanja med slovenskim in kitajskim gospodarstvom. Za to naložbo imamo zagotovljena ustrezna sredstva. Naše prihodnje odločitve bodo tako povezane z možnostjo uresničitve navedenih temeljnih izhodišč vstopa na slovenski trg,« so še poudarili.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)

To je edina logična poteza, ker država kot taka ne ve kaj bi rada !?

Kaj bi s Kitajci? (nepreverjen)

... tudi Kitajci ne vedo! Sami bi morali pa NE znamo.

In reply to by goostt (nepreverjen)

FDERZIC (nepreverjen)

Ne bom razumel, kako Alenka, sivilja upravlja s tako pomembno stvarjo? Baba je povsod kjer je bila stvari poteptala in dragi rojaki stajerci, ne mislite, da bo tokrat drugace. spokajte jo od tam saj ni za nic!!

Starejše novice