Foto (levo): Meidaspeed
Na kongresu stranke DeSUS je danes potekalo glasovanje o novem predsedniku stranke.

Na današnjem statutarno-volilnem kongresu DeSUS je največ pozornosti bilo namenjene tekmi za vodenje stranke. Izvršni odbor DeSUS je konec novembra po predstavitvi Karla Erjavca, Aleksandre Pivec in Boruta Stražišarja za predsednika stranke potrdil njihove kandidature za volilni kongres stranke, ki bo to soboto. 

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je pred dnevi pojasnil, da bo na kongresu podprl kandidaturo dolgoletnega predsednika DeSUS Karla Erjavca.

Nova predsednica stranke DeSUS je Aleksandra Pivec.

Karl Erjavec je stranko vodil 15 let, danes pa se je na kongresu potegoval za svoj peti mandat. Današnji kongres pa ni minil tako mirno, kot zadnji. Leta 2017 namreč Karl Erjavec ni imel protikandidata in je svoj četrti mandat osvojil s 97-odstotno podporo, so zapisala na portalu Siol.net.

Karl Erjavec, trenutni minister za obrambo, je bil predsednik stranke od leta 2005, stranka DeSUS, ki je bila od 6. vlade (leta 2000) del vsake vlade, se pa v zadnjih letih sooča z upadom javnomnenjske podpore. 

V boj za predsednico zaradi podpore članov

Pivčeva je v pisni izjavi za STA pojasnila, da sprva ni imela namere kandidirati za predsednico stranke, ampak se je po premisleku odločila za takšno potezo, saj je v zadnjih tednih dobila velika zaupanja in podpore članov in teritorialne organizacije stranke.

Meni, da Desus potrebuje svežo energijo, odprte odnose, skupinsko delo in soodločanje ter aktivno udeležbo pri obravnavati tem, ki so pomembne del strankinega volilnega programa. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Isto sranje,drugo pakovanje.Dokler bo prevladovala korupcija,kraja davkoplacevalskega denarja itd,je lahko predsednik tudi Jezus Kristus,pa ne bo nič bolje.

Starejše novice