Kdo, če sploh kdo, bo županski kandidat SLS v Mariboru, je zdaj po navedbah Večera odvisno od tega, kdo bo na septembrskem kongresu izbran za novega predsednika SLS.

Vršilec dolžnosti predsednika lokalnega odbora SLS Janez Jemec, ki je prvi uradno napovedal kandidaturo za mariborskega župana, je v petek napovedal svoj odstop tako z mesta predsednika kot od županske kandidature, poroča časnik Večer. Jemec bo ostal na čelu odbora le še do kongresa SLS, ki bo 29. septembra, potem pa bo predal posle.

Kot je v petek pojasnil Jemec, bo mariborski lokalni odbor za predsednika stranke predlagal svojega kandidata, in to Janeza Lencla, ki je zaposlen v mariborskem kliničnem centru kot svetovalec direktorja za informatiko in korporativno komuniciranje.

Sicer je Jemec v petek presenetil tudi s ponujeno podporo aktualnemu županu Maribora Andreju Fištravcu. Po Jemčevih besedah je njegova edina skupna točka s Fištravcem, »da Franc Kangler ne sme dobiti priložnosti, da bi spet postal župan tega mesta. Ampak njegova ekipa se je zahvalila in dejala, da v to zgodbo ne gre«.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice