Mariborski mestni svetnik iz Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar je podal odstopno izjavo. Nadomestil ga bo Andrej Žižek.

Josip Rotar, mestni svetnik Mestne občine Maribor iz Liste kolesarjev in pešcev, je danes podal svojo odstopno izjavo. Svojo odločitev je obrazložil s tem, da želi svoje delo posvetiti realizaciji kolesarskih projektov, za katere se je tekom svojega mandata tudi zavzemal. Kot je poudaril je po politični poti svoje dosegel, saj so številni kolesarski projekti umeščeni v proračun.

Njegovo odstopno izjavo objavljamo v celoti.

»Z današnjim dnem odstopam s funkcije mestnega svetnika Mestne občine Maribor. Za odstop sem se odločil, ker želim svoje delo posvetiti realizaciji vseh kolesarskih projektov, za katere sem se tekom svojega mandata zavzemal. Za realizacijo teh projektov je sedaj pomembnejši moj osebni civilno-družbeni in strokovni angažma v okviru Mariborske kolesarske mreže. Po politični poti sem dosegel, da so številni kolesarski projekti umeščeni v proračun in razvojno-investicijske načrte Mestne občine Maribor. Med najpomembnejše projekte sodijo: Dravska kolesarska pot, nadgradnja mestnega kolesarskega omrežja in vzpostavitev sistema izposoje koles.«

Do izteka mandata bo predstavnik Liste kolesarjev in pešcev v mestnem svetu Andrej Žižek, arhitekt in urbanist ter soustanovitelj liste.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice