Vladni govorec Jelko Kacin je izrazil nezadovoljstvo vlade nad odzivom zaposlenih v domovih za starejše glede interesa za cepljenje in namignil na sankcije.

Interes za cepljenje pri zaposlenih v domovih za ostarele in socialnovarstvenih zavodih je nizek. Do sedaj naj bi se cepilo zgolj okoli 3000 zaposlenih, po ocenah ministra Janeza Ciglerja Kralja pa je cepljenih okoli 20 do 30 odstotkov zaposlenih.

Bo vlada menjala direktorje domov?

Na to temo je spregovoril tudi uradni govorec vlade Jelko Kacin, ki je bil glede slabega interesa precej oster. Po njegovih besedah vlade ni zadovoljna z odzivom zaposlenih v domovih za ostarele, sploh ob dejstvu, da je bil največji delež umrlih prav v teh okoljih. 

»Ti ljudje imajo ta privilegij, to možnost, da se cepijo pred drugimi. Če tega ne želijo, ne znajo izkoristiti, ali tega ne razumejo, se postavlja vprašanje, kaj je narobe z vodenjem teh domov oziroma ali je kadrovska struktura izzivom primerna. To so velika vprašanja, ki zahtevajo razmislek in ustrezne odzive,« je dejal vladni govorec in namignil, da bi lahko država kot lastnica večine domov za ostarele v Sloveniji, tudi sprejela določene odločitve glede domov, kjer vlada nizka stopnja interesa za cepljenje pri zaposlenih.

Prihaja še tretje cepivo, Kacin zanikal špekulacije

Ob tem je Kacin sporočil, da je bilo podana vloga na Evropsko agencijo za zdravila za registracijo cepiva Astrazenece. Do konca tega meseca ali vsaj v začetku februarja bi tako naj bila izdana registracija tega vektorskega cepiva in bo v Evropski uniji na voljo še tretje cepivo proti covidu-19.  

Na določena namigovanja, da bi naj Slovenija naročila manj cepiva, kot bi lahko, pa je navedeno zanikal. »Slovenija ni zmanjšala naročila, ampak ima Moderna težave s proizvodnjo in predvidenih količin ne more dobaviti v predvidenih rokih,« je pojasnil in dodal, da »špekulacije, da se je vlade odrekla cepivu, niso na mestu«. 

Obenem se Evropska komisija tudi z mandatom Slovenije pogaja s Pfizerjem o povečanju števila odmerkov, da bi ta izpad od Moderne nadomestili in še povečali število odmerkov.

Več bo obrazloženo na popoldanski vladni novinarski konferenci. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koliko dobi on… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

zurnal24 /slovenija/cistilka-na-policiji-1800-evrov-bruto-place-hisnik-2500-administratorka-pa-2400-

dd (nepreverjen)

Hahahaha so že začeli, kdor ne bo čipiran bo ob službo, potem naslednji korak kdor ne bo čipiran ne bo imel zdravstvene obravnave tudi če ima zavarovanje, ne bo smel v supermarket, na avtobus, v šolo itd. itd., NIMATE USTAVNE PRAVICE POGOJEVAT ČESARKOLI S CEPLJENJEM, IN TA KORONA NATEG SE NE BO KONČAL S ČIPIRANJEM 90% PREBIVALSTVA KOT SI JE ZAMISLILA ELITA AMPAK S KRVAVIMI DRŽAVLJANSKIMI VOJNAMI, ČISTO MALO ŠE MANJKA DA BOJO PREKORAČILI LIMIT TERORIZIRANJA LJUDI S TEM NATEGOM IN TAKRAT NE BO VEČ POTI NAZAJ

SLO (nepreverjen)

Grozno razmišljanje. Le katere substance uživaš?

In reply to by dd (nepreverjen)

Kacin cepec (nepreverjen)

🤣🤣🤣haha kacinko se malo pa pade vlada šiptar na nakita se par dni pa bo spet na Dobu tam kjer sodi

Starejše novice