Foto: Bobo
Vladni govorec se je dotaknil včerajšnjega incidenta, v katerega je bil vpleten raper Zlatko.

Jelko Kacin je na popoldanski tiskovni konferenci spregovoril o novem incidentu raperja Zlatka, ki se je včeraj s kolegom spravil nad direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka. Zlatko je posnetek, v katerem pod pretvezo novinarskega dela na ulici sledi Kreku in ga zasližuje o ukrepih, objavil na družbenem omrežju Facebook.

Objava znanega raperja, ki je v času epidemije koronavirusa že večkrat vzbujal pozornost z aktivističnimi akcijami, je močno odmevala v javnosti in bila tarča hudih kritik. Zlatko se je za incident sicer že opravičil, ampak bo, kot kaže, vseeno imel opravka z organi pregona.

Nad Zlatkom visi kazenska ovadba, verjetno tudi globa

Kot je razkril vladni govorec, je Policijska uprava Ljubljana ugotovila, da sta dva moška na območju centra mesta Ljubljane hodila za znano osebo in jo neupravičeno snemala. Eno osebo so identificirali, ker se je razkrila že sama, za drugo pa v tem trenutku še ni informacije. Direktor NIJZ je podal predlog za pregon kaznivega dejanja neupravičenega slikovnega snemanja, policisti pa z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

»K temu uradnemu poročilu policije lahko dodam še to, da incident obravnava kriminalistična služba in se vodi kot sum kaznivega dejanja ter hkrati tudi kot sum prekrška po zakonu o nalezljivih boleznih,« je povedal Kacin in dodal, da najodločnejše obsoja "z ničemer izzvani napad in nedopustno nadlegovanje direktorja". 

Kot je še dejal, je težko gledati osem minut maltretiranja izjemno izpostavljene osebe, ki sama nosi velik del bremen pri soočanju Slovenije s covidom-19.

Ob tem govorec vlade pozdravlja vse, ki so dogodek obsodili, kakor tudi novinarska združenja, ki so se od "samooklicanega novinarja" ogradila

»Dogodek je res izjemen in tudi odzivi so res pozitivni, kar me pravzaprav opogumlja, da bomo skupaj zmogli,« je zaključil Kacin.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
VladoB (nepreverjen)

Ne kaznujte ga... Spravite ga na psihiatrijo..

Default (nepreverjen)

Ubi prasca

Pezde plemeniti (nepreverjen)

Kacin tebe je treba kazensko preganjat ker lažeš in vmes tudi zavajas in seveda tega siptarcka tudi oba v zapor gnide.kreka pa enako nagnat golazen lažnivo.

Starejše novice