Slika je simbolična.
Na naslednjih parlamentarnih volitvah bo sodelovalo novoustanovljeno gibanje Povežimo Slovenijo, ki bo v prihodnjih dneh predstavilo svojega kandidata za mandatarja.

Pobudnica in koordinatorka gibanja Nada Pavšer in predstavniki članov gibanja so danes predstavili namen in glavne cilje. Kot je uvodoma povedala Pavšerjeva, sicer podpredsednica Zelenih Slovenije, gre za gibanje, kjer je pot do cilja enako pomembna kot cilj.

»Pot do cilja je sodelovanje in povezovanje vseh dobro mislečih ljudi, ne glede na ideološke in druge razlike,« pojasnjuje.

Vir: Twitter profil Povežimo Slovenijo

Temelj gibanja je ustava

Gibanje si bo prizadevalo za uspeh na volitvah in tako oblikovati Slovenijo, kakršno »smo si zamišljali pred 30 leti.« Koordinatorica gibanja je ob tem povedala, da je njihov skupni temelj ustava Slovenije. Zgledujejo se po uspešnih praksah iz tujih držav, še posebej Avstrije in Švice.

»Dovolj je politike, ki razdvaja narod,« dodaja Pavšerjeva in verjame, da lahko gibanje na volitvah prejme vsaj 20 odstotkov glasov. In to kljub temu, da se do ključnih vprašanj ne bodo ideološko opredelil. Njihov kandidat za mandatarja bo k sodelovanju po volitvah povabil vse stranke, tako leve kot desne. 

Z gibanjem se spogledujejo številni znani posamezniki in stranke

Za sodelovanje v gibanju in na skupni listi za parlamentarne volitve se dogovarja večje število strank, skupin, lokalnih list in uglednih posameznikov različnih vrednostnih in političnih pogledov.

Željo po sodelovanju in naklonjenost gibanju so do zdaj izrazili Zeleni Slovenije, Slovenska ljudska stranka, Zdravko Počivalšek (SMC), Kanglerjeva Nova ljudska stranka, Celjska županova lista Bojana Šrota, Lista koprskega župana Aleša Bržana, Aleksandra Pivec, Ernest Petrič, Branko Meh, Janez Sušnik, Oto Pestner, Lucija Polavder, Luj Šprohar in drugi. 

Nekateri izmed naštetih akterjev so izrazili, da gibanje podpirajo, vendar sodelovanja zaenkrat še niso potrdili. »V naše vrste vabimo ljudi različnih nazorov in razmišljanj,« je povedal predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš, ki je prepričan, da se bodo gibanju priključile številne lokalne liste. 

Da je z gibanjem opravila nekaj pogovorov, je za Televizijo Slovenija potrdila tudi Aleksandra Pivec, a najprej namerava ustanoviti svojo stranko, za kar je že vse pripravljeno. 

V predstavitvenem videu gibanja nastopi tudi Počivalšek, ki pove, da je »vsako povezovanje političnega centra koristno in nujno, da pridemo do ravnotežja v našem političnem prostoru. Tudi v stranki SMC delamo na povezovanju liberalne sredine.«

Kot je povedal Čuš, bodo v prihodnjih dneh ali tednih predstavili svojega kandidata za mandatarja. 

Na čigav glas računajo na volitvah? Po besedah Marjana Podobnika je med volivci zelo prisotna potreba po sodelovanju. Računajo predvsem na glas tistih, ki zadnja leta ne hodijo na volitve.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nn (nepreverjen)

Vsi skupaj manj kot 2% glasov?

Pele1940 (nepreverjen)

Lahko se poimenujejo SLS - Slovenska Lopovska Stranka.

Navijac (nepreverjen)

Samo propadli politiki,ki so imeli svojo sanso in so jo zapravili.Javni denar jim se jar disi in bi se celo zivljenje pasli na javnem.Naj gredo privat.Eden je bil dober v lubenicah in prasicereji.Zakaj se tistega ne drzi?-)
Narava je naredila tu svoje

Gucibuci (nepreverjen)

vsi imajo globoke žepe.

Čim dalje od teh ljudi.

Li (nepreverjen)

Se vam je finalno zmešalo

Zikollino (nepreverjen)

To! Bravo! Vsi našteti so cvetni izbor slovenskega intelekta ... pizda vam materina, vi ne bi smeli narisanih ovc čuvat, kaj šele plačo iz proračuna prejemat!

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj dojebač Dejan svinjskoglavi bi tudi rad bil mandatar
Pa sem rekla, če se boš kot predsednik vlade tako izkazal
kot pri meni , bo šlo vse skupaj nekam u tri krasne,
Nić mu ne pomaga da uživa koruzo in krompir
da bi se mu rep bolj sukal
ko pa potem na veliko žere pir
in posledica tega je
da ima v hlačah mir
ja on je pravi mirovnik
še malo pa bo dobival sredstva kot nevladnik

Starejše novice