Čeprav Euro-Asfalt v Sloveniji ni neznano ime, je sledi podjetja in odgovornih pri nas težko najti. V Mariboru sta na istem naslovu registrirani dve podjetji, največ dela pa ima Euro-Asfalt trenutno na zadnjih kilometrih avtoceste proti Gruškovju.

V neposredni bližini Nove KBM na Kraigherjevi ulici najdemo napis Euro-Asfalt. V prostorih z istim vhodom deluje odvetniška pisarna, kjer pa nam povedo, da v pisarnah ni nobenega predstavnika bosanskega gradbinca. V poslovnem centru Slavija sta bili v letih 2004 in 2005 registrirani dve podjetji – Euro-Asfalt podružnica Slovenija in Euro-Asfalt International.

Kaj imata skupnega Cerar in zadnji odsek avtoceste proti Gruškovju?

Avgusta 2015, torej slabo leto po oblikovanju Cerarjeve vlade, je Euro-Asfalt podpisal 6,2 milijona evrov vredno pogodbo za pripravljalna dela na drugem odseku avtoceste proti Gruškovju. Veliko donosnejšo pogodbo pa je Euro-Asfalt dobil januarja 2016

Največji posel vreden 46 milijonov evrov je Euro-Asfaltu pravzaprav podelila državna revizijska komisija. Ta je namreč zavrnila pritožbo Pomgrada, ki je zgradil prvi del avtoceste proti Gruškovju.

Kot poroča Požareport, naj bi pred volitvami 2014 Cerarjev Zavod 14, iz katerega je kasneje nastala stranka, prejel sumljivo donacijo. Te navedbe Stranka modernega centra zanika.

Niti v začasnih pisarnah ob gradbišču nam ni uspelo najti nikogar od odgovornih, ki bi komentiral očitke pri pridobivanju poslov. Delavci, večina iz tujine, prav tako niso bili zgovorni. Tu so predvsem zato, da gradijo prihodnost, kot piše na enem izmed vozil z bosanskimi registrskimi oznakami. Gradnjo celotnega odseka avtoceste do Gruškovja naj bi končali do julija.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
markow80 (nepreverjen)

Sumljiv članek.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

Starejše novice