Predsedniki koalicijskih strank SDS, SMC in NSi bodo danes nastopili na novinarski konferenci, kjer bodo predstavili Strategijo za obvladovanje bolezni covid-19.

Vlada je na zadnji seji podaljšala večino protikoronskih omejitev, tudi zaprtje šol, razen tistih za otroke s posebnimi potrebami.

Vrtci bodo še naprej nudili le nujno varstvo, zapirajo se še smučišča, v soboto tudi muzeji in galerije, od sobote bodo znova ustavljeni treningi vseh športnikov z izjemo vrhunskih, poklicnih ter reprezentačnih kadetov in mladincev, poroča STA.

Tudi nenujne trgovine in ostale storitvene dejavnosti ostajajo še najmanj teden dni zaprte, vlada je pa med izjeme včeraj uvrstila geodetske storitve, čistilne servise, medicinsko pedikuro ter gradbena dela na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih ni stika s potrošniki.

Kaj nas čaka v prihodnje?

Vladni govorec Jelko Kacin je napovedal, da bo vlada nadaljevala prizadevanja in dialog ter pripravila predlog morebitnega modela odpiranja šol in ga ponudila v razpravo ravnateljem, piše STA.

Ampak ključna vprašanja, ki so s tem povezana, so umeščena v širši okvir, to so trenutne epidemiološke razmere v Evropski uniji, pri nas in v sosednih državah, je dejal. Večkrat je bilo poudarjeno, da je odprtje šol za prvo triado in vrtcev ena izmed prioritet vlade. 

Epidemijo je vlada vnovič razglasila sicer 19. oktobra za 30 dni, a jo je zaradi epidemioloških razmer večkrat podaljšala, nazadnje 17. decembra do 17. januarja.

Danes bodo tako o vsem tem spregovorili še predsedniki koalicijskih strank, predsednik vlade Janez Janša in podpredsednika Zdravko Počivalšek in Matej Tonin, ki bodo predstavili Strategijo za obvladovanje bolezni covid-19 glede na trenutne epidemiološke razmere.  

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Kaksno strategijo?
Vse brez repa in glave...zadaj pa se trguje in kadrira in stolcki podeljujejo podobnim i poslusnim

Starejše novice