Javni holding Maribor nadaljuje z načrtovanimi aktivnostmi združevanja strokovnih in podpornih služb in s prenosom prve skupine zaposlenih, ki nanj prehajajo s šestih matičnih podjetij, združenih v holding.

V Javnem holdingu Maribor zatrjujejo, da bo prenos izveden ob doslednem upoštevanju vseh zakonskih predpisov in v sodelovanju z reprezentativnimi sindikati povezanih družb. Kot sporočajo, je bil eden od korakov v to smer včerajšnje neformalno srečanje vodstev Javnega holdinga Maribor in Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije.

Omenjeni sindikat, ki je tudi podpisnik panožne kolektivne pogodbe komunalnih dejavnosti, je prisototen kot sindikat podjetja v večini povezanih družb in kot tak pomemben sogovornik holdinga. 

Na prvem neformalnem medsebojnem srečanju sta direktorica Javnega holdinga Maribor Lidija Pliberšek in predsednica sindikata Majda Marolt izmenjali stališča in mnenja, v ospredju pogovora pa so bila trenutno aktualna vprašanja glede prenosa delavcev in nadaljnjega sodelovanja obeh strani.

Vodstvo Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije je pozdravilo zagotovila Javnega holdinga Maribor, da bo prenos zaposlenih potekal na mehak način, saj bodo delavci pri tem ohranili pravice, ki izhajajo iz delovno-pravne zakonodaje in panožne kolektivne pogodbe. 

Pliberšek je ob tem poudarila, da je bilo spoštovanje zakonskih predpisov njeno temeljno vodilo že pri dosedanjem delu, in izrazila zadovoljstvo nad pripravljenostjo sindikata za nadaljnje sodelovanje.

»Dosedanje izkušnje z novimi sodelavci so pozitivne, seveda pa se moramo vsi, ki smo del holdinga, zavedati, da gre za živ ekosistem, v katerem se bomo morali tudi prilagajati. Zato želim poleg pravic delavcev, ki jih bomo vsekakor spoštovali, izpostaviti tudi odgovornosti zaposlenih. Holding je namreč ustanovljen z jasnim ciljem, to je, da pristopimo h koordiniranemu delovanju mariborskih gospodarskih javnih služb, ki ga pa bomo lahko dosegli le, če bomo proaktivni in sodelovalni,« je izpostavila Pliberšek.

Marolt pa je po srečanju dejala: »Delavci so največji kapital sleherne družbe in veseli me, da se vodstvo JHMB tega zaveda in aktivnosti prenosa zaposlenih z matičnih podjetij vodi skozi konstruktivno sodelovanje z delavci, njihovimi združenji in s sindikati. Sploh ob dejstvu, da zaposleni v tradicionalnih poslovnih okoljih, kar javna podjetja z bogato tradicijo so, pretežno niso naklonjeni spremembam, je socialni dialog še toliko pomembnejši. Ključno je namreč, da so delavci pred prehodom na novo družbo ustrezno informirani in dobro seznanjeni z vsemi podlagami, ki bodo krojile njihov prenos, saj bodo lahko le tako sprejeli spremembo, ki se jim obeta.«

Po načrtih bo na Javni holding Maribor v naslednjih mesecih premeščenih nekaj več kot 80 zaposlenih na način, da bodo delavci po prenosu eno leto ohranili dosedanje pravice in obveznosti iz kolektivne pogodbe.

Ker jim bo priznana kontinuiteta zaposlitve, bo delovna doba v matičnem podjetju upoštevana v Javnem holdingu Maribor, v omenjenem obdobju po prenosu pa bodo prejemali tudi iste plače kot pred tem, še zagotavljajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice