Vlada je sporočila, da bo od jutri naprej za 30 dni veljala epidemija za celotno Slovenijo.

Uradni govorec vlade Jelko Kacin je za Televizijo Slovenija pojasnil, zakaj je prišlo do takšne, nekoliko nenadne, odločitve vlade in ali se že z jutrišnjim dnem kaj spreminja v našem vsakdanu. Po njegovih besedah se je vlada odločila za razglasitev epidemije zgolj iz formalnosti in predvsem zaradi tega, da bi vlada imela pravno podlago za nekatere ukrepe, ki bodo sledili.

»To pomeni v tej fazi samo to, da se bo aktiviral državni načrt na področju civilne zaščite, da bodo župani imeli ob sebi neko strukturo za pomoč in ukrepanje, če bi se zadeve slabšale. Slabšale se pa bodo,« je pojasnil Kacin in napovedal, da jutrišnje številke sicer ne bodo rekordne, ampak bodo rekordne za ponedeljek, ko je načeloma manj novih primerov zaradi manjšega obsega testiranj ob nedeljah.

Kot je dejal Kacin, pregledujejo vse načrte, predvsem pa načrt za zagotavljanje nujno potrebnih bolnišničnih postelj za obolele s covidom, dodatni ukrepi bodo sledili v naslednjih dneh, za zdaj je razglasitev epidemije samo formalne narave.

Šolarji (do šestega razreda) v šole, zaposleni v službe

Tako se z jutrišnjim dnem za državljane ne spreminja nič, »vse bo tako, kot je bilo doslej«, je zatrdil vladni govorec. Ob tem je še obrazložil, da se bodo določeni ukrepi vladnega načrta bolj razdelali, nekateri pa že veljajo in se ne bodo zaostrovali.

Po njegovih besedah omejenost na eno stranko na 20 kvadratnih metrov v poslovnih prostorih dobro učinkuje, zato ne vidijo potrebe, da bi se še zapirali trgovski centri. To je sicer eden izmed ukrepov, ki se nahaja v prvem paketu rdeče faze vladnega načrta ob razglašeni epidemiji.

Vlada bo vse prihajajoče ukrepe, ki jih bo sprejela, tudi časovno omejila, je še dejal Kacin.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pezde plemeniti (nepreverjen)

Lepo bo Šiptar zaprl Slovence.dajmo Slovenci zbudite se in nazenite siptarja iz Slovenije da bo spet Slovenija slovenska.Tale siptarcek spada na Dob ali na Kosovo polje z svojo gnilo družino vred.seveda pa naj vzame še kacinkota zraven da bo na Kosovu lagal naprej.

O07 (nepreverjen)

Janša in njemu podobni naj odstopijo, pa bo mir, pa ne pozabit kacina

Starejše novice