Vir: Messer Slovenija
Proizvajalec tehničnih plinov v okolici Maribora je zaprosil za okoljevarstveno dovoljenje.

Agencija Republike Slovenije za okolje je objavila javno naznanilo o začetku postopka za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za obrat Messer Ruše, podjetja za proizvodnjo in distribucijo tehničnih plinov Messer Slovenija.

Kot so zapisali, je javno naznanilo objavljeno na oglasnih deskah Upravne enote Ruše na Kolodvorski ulica 9 in na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Kot izhaja iz javnega naznanila, je podjetje Messer Slovenija z direktorjem Valentinom Ilivskim na čelu 1. marca lani na Agencijo Republike Slovenije za okolje podalo vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za obrat Messer Ruše.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so še pojasnili, da je ruški obrat razvrščen med obrate manjšega tveganja za okolje, zanj pa so februarja lani izdelali zasnovo zmanjšanja tveganja za okolje, na podlagi katere je podjetje vložilo vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja.

Mnenja in pripombe jim zainteresirana javnost lahko posreduje pisno na naslov agencije ali po elektronski pošti.

Podjetje po poročanju STA v Rušah skladišči in pretaka globoko ohlajene utekočinjene pline iz zraka, polni in skladišči jeklenke s tehničnimi plini in njihovimi mešanicami ter skladišči jeklenke z drugimi plini.

V zasnovo zmanjšanja tveganja za okolje so zdaj vključili še skladiščenje in pretakanje ter polnjenje jeklenk z utekočinjenim naftnim plinom, za kar so lani že prejeli gradbeno dovoljenje.

Messer velja za vodilnega slovenskega proizvajalca tehničnih plinov, ki je leta 2018 ustvaril dobrih 23 milijonov evrov prihodkov. Z okoli 100 zaposlenimi skoraj celotno prodajo ustvarijo na slovenskem trgu, kjer imajo okoli 45-odstoten tržni delež.

Poleg ruškega ima družba obrat tudi v Črnučah, od koder več kot 3500 kupcev v Sloveniji oskrbuje s celotno paleto tehničnih in specialnih plinov, pred dvema letoma pa so začeli tudi s proizvodnjo v novi kisikarni v Škofji Loki, kamor so vložili več kot 20 milijonov evrov in sklenili sodelovanje s škofjeloškim podjetjem Knauf Insulation, poroča STA.

Skupina Messer, ustanovljena leta 1898, je največji zasebno vodeni strokovnjak za industrijske, medicinske in specialne pline. Z znamko 'Messer – Gases for Life' je podjetje dejavno v več kot 36 državah v Evropi, Aziji, Ameriki in Alžiriji, kjer deluje več kot 90 podjetij.

Mednarodne dejavnosti vodijo v kraju Bad Soden v bližini Frankfurta, centralizirane funkcije komunikacije, logistike, inženirstva, proizvodnje in aplikativne tehnologije pa upravljajo iz Krefelda.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice