Za družbo DRI je pester prvi teden upravljanja z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor. Letališče bo danes obiskala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki se je v zadnjih dneh ubadala s služnostno pravico za dostop do letališča.

Potem ko je DRI začel z upravljanjem mariborskega letališča so se pojavile težave, na katere smo že opozorili pred začetkom upravljanja. Stari najemnik letališča Aerodrom Maribor, sicer lastnik dovozne ceste in dela parkirišč, je omejil dostop do letališča.

Ministrstvo: Aerodrom Maribor dela v škodo interesov države

Opozorilne table so bile nameščene že od nedelje, toda bolj kot ne so služile za predstavo javnosti. Zaposleni na letališču se jih namreč niso upoštevali. Kriva je domnevna neurejena služnost, a tako pri DRI kot ministrstvu za infrastrukturo zatrjujejo, da je služnost nesporno vpisana v zemljiško knjigo in da se izvaja že več let.

»Na ministrstvu pričakujemo, da bo letališče še naprej neovirano obratovalo. Ocenjujemo, da dosedanji najemniki, ki so pogodbo iz nam nerazumljivih razlogov enostransko prekinili, s temi dejanji skušajo onemogočiti delovanje mariborskega letališča in da svoje interese uveljavljajo v škodo interesov Republike Slovenije,« so ostri do Aerodroma Maribor na ministrstvu za infrastrukturo.

Kitajci trdijo, da imajo komercialni interes

Zaradi zapletov okoli služnosti so se predstavniki ministrstva sestali z odvetniki, ki zastopajo Aerodrom Maribor. Ali so se kaj dogovorili, bo bržčas znano že danes dopoldne, ko se bo ministrica Alenka Bratušek mudila na mariborskem letališču.

»S strani lastnika nam je bilo sporočeno, da ima komercialni interes in da nam bodo v nadaljevanju podali njihov predlog,« še razkrivajo na ministrstvu.

Kaj točno torej Aerodrom Maribor, ki se preko SHS Aviation napaja s kitajskim kapitalom, naklepa, bo znano v prihodnjih dneh. Jih morda mika vrnitev?

V petih dneh 166 potnikov

Družba DRI tako nemoteno upravlja z letališčem in je v prvih petih dneh zabeležila 166 potnikov. Med drugim so na mariborsko letališče prispeli nogometaši švedskega AIK-a, ki je sinoči v Ljudskem vrtu izgubil z 2:1. Švedi se tudi v Stockholm vračajo iz mariborskega letališča.

Čeprav se je pred časom namigovalo o domnevnem zanimanju nekaterih turističnih agencij o morebitnih čarterskih poletih iz mariborskega letališča, so za Mariborinfo na DRI povedali, da zaenkrat takih poizvedovanj še niso prejeli.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice