V Mariboru se bo odvila celodnevna študentska konferenca na temo trga dela z naslovom »Sodobni trg dela in mi na njem«, ki jo pripravlja Študentska organizacija Univerze v Mariboru.

Udeleženci bodo pridobili znanje o aktualnem stanju na trgu dela, kako se soočiti s problemi in na kaj morajo biti pozorni pri iskanju zaposlitve. Konferenca je sestavljena iz predavanj, praktičnih delavnic ter okroglih miz. 

Več kot 50 udeležencev študentske konference bo imelo priložnost sodelovati na delavnicah mehkih veščin, v izvedbi Socialne akademije. Lahko bodo prisluhnili predavanjem iz »realnega življenja«, predavatelji so namreč Božo Emeršič, strateški poznavalec trga, ki bo predstavil kako se uspešno vključiti na trg dela po končanem študiju in ekipa Pokica, katera bo predstavila njihovo pot in kako uspeti na trgu s svojo idejo.

Vodja prve celodnevne študentske konference v Mariboru Urška Grubač Kaučič priporoča obisk: »Četudi imamo v žepu diplomo, ne pomeni, da nas služba čaka za vogalom oziroma da smo bolj zaposljivi. Časi so se zamenjali, delovni trg pa posodobil. Ni več dovolj, da pridobivamo dobre ocene, pomembna postajajo tudi neformalna znanja.«

O kriptovalutah in o pričakovanjih delodajalcev

Na dogodku bosta potekali tudi dve okrogli mizi. Prva se bo dotaknila aktualne teme »kriptovalut«, njihove prihodnosti ter prihodnosti klasičnega podjetništva. Na to temo bodo svoje izkušnje s študenti delili Bojan Tavčar, dr. prava Luka M. Tomažič ter Jure Verhovnik (Tovarna Podjemov).

Druga okrogla miza pa se bo dotaknila aktualne teme, razlike med tem kaj mladim ponuja visoko šolstvo in kaj od mladih pričakujejo delodajalci, ko jih ti zaposlujejo. Na okrogli mizi bodo spregovorili Martin Tomažič (dolgoletni član uprave Casino Maribor in sedanji član uprave Merkur zavarovalnice), Darjo Vodušek Vtič (vodja kadrovske službe podjetja Talum), predstavniki Zavoda za zaposlovanje in predsednik Študentske organizacije Slovenije Jaka Trilar.

Konferenca se bo odvila v sredo, 30. maja 2018, v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice