FOTO: Mediaspeed
V stranki SDS so pred drugim krogom županskega boja v Mariboru podprli Franca Kanglerja. Ta je v intervjuju ustrelil nekaj puščic proti protikandidatu Saši Arsenoviču.

Saša Arsenovič ali Franc Kangler? To je vprašanje, na katerega bodo Mariborčani odgovorili 2. decembra v drugem krogu županskih volitev. Velik vpliv imajo lahko tudi kandidati, ki so sicer že izpadli iz tekme. Javno podporo Francu Kanglerju je kot prva javno podporo izrekla stranka SDS, ki je že sicer podpirala Kanglerjevo kandidaturo za župana. Ob izrazu podpore so na SDS-ovi spletni strani objavili del Kanglerjevega intervjuja v Demokraciji.

Kangler: Arsenovič je zadolženi gostinec

»Delo na kmetiji mi je dajalo veliko moč in močno pozitivno energijo. Če se človeku dogaja krivica, potem se boriš. In ta boj, kot je zapisano tudi v knjigi Županov boj, me še danes drži pokonci. Želim, da pravica in resnica zmagata,« je Kangler odgovoril na vprašanje o tem, kaj ga je držalo po konci v zadnjih letih. Med intervjujem pa se ni mogel izogniti niti komentiranju svojega protikandidata.

»Gospod Aleksander Saša Arsenovič je gostinec, ki je zadolžen za 7 ali 8 milijonov evrov. Zanimivo pa je, da je ta gospod v Mariboru izjavil, da je njegov vzornik Zoran Janković. Pri tem se lahko vprašamo, ali v Mariboru res potrebujemo Zorana Jankovića, to preslikavo iz Ljubljane v Maribor, ali je to res volja ljudstva. Prepričan sem, da imam dober program za prihodnost mesta, dobro vizijo, predvsem pa želim s kandidaturo Mariborčanom znova zagotoviti, da bo Maribor šel po evropski poti, kot je že nekoč šel,« je povedal nekdanji župan Maribora.

Celotni del intervjuja si lahko preberete na tej povezavi.

Arsenoviča podprli nekateri protikandidati v prvem krogu

Na drugi strani so Sašo Arsenoviča na zadnje podprli v Listi mladih, sicer pa ga podpirajo tudi pri Stranki mladih – Zeleni Evrope, ki jo bo v mestnem svetu zastopal Igor Jurišič in Stranka medgeneracijskega sodelovanja in razvoja, ki ji predseduje Borut Ambrožič in ni uspela priti v mestni svet. Arsenoviča je podprl še Aleksander Kamenik, osebno, izven stranke DeSUS, ki o podpori še ni odločala, tudi Uroš Prikl.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bujkbujk (nepreverjen)

Arsenovic je zadolzen za 3,5 mio, po zadnjih podatkih, Kangler pa laže in manipulira, vrednost premoženja pa 15 do 20 mio. Kredite plačuje redno..

Mešetar Kangler, kmet kangler, nesposobni bivši župan, ki je občini naredil veliko materijalne predvsem pa moralne škode, človek brez vesti, ki ima vse lastnosti psihopata. Kangler ljudje so te odnesli, Maribor s svojo vaško mentaliteto pa pusti na miru!

Dragi novinarji, zakaj se nikoli ne vprašate zakaj je Kangler moral iz policije??????? Dibite velik keks če to ugotovite!

Karl (nepreverjen)

Kdo voli Kanglerja se sprašujem!??

Pa kaj je z ljudmi?? Pa kaj so ti vsi imeli od njega direktno korist pod mizo, ko je se bil sefil na obcini???

Gotof si Kangler!

Letanca (nepreverjen)

Nekam dosti je proti Kangleru naperjenih ljudi in zanimivo bi bilo, če bi res vsak, ki je glasoval za Kanglera dobil kaj pod mizo....

Mariborčan1970 (nepreverjen)

Zadnje dni hodi po MB in ugotavlja da so Mestne četrti zanemarjene (Trg Dušana Kvedra, Tržnica Tabor...) - in objavlja na FB. Trg in Tržnica sta zanemarjena že zadnjih 10-15 let. A ni bil župan 6 let?? Zakaj ni porihtal??

Friderik 1950 (nepreverjen)

Nenavadno je, da je Franca imel toliko afer in ovadb, ki so bile v tistem času nekako naperjene 'likvidaciji' močne ljudske stranke, ki se brez 'tajne agenture' v 'zasranem' slovenskem političnem prostoru ni znala pravočasno odzvati. Nenavadno je tudi, da so ga odnesli 'radarji', ki pa se povsod v svetu uvajajo v urbanih središčih. Čudno, mar ne?

Nebutalc (nepreverjen)

klikni : www.dnevnik.si/1042482997 te pa da bi totega meu za župana!!!!!!
Menda je pozabil, da je bil gotof , je gotof pa bo gotof! Pa ja ne morejo spet totega volit, ki misli,da v Avstriji govorijo avstrijsko, da je Rusija še vedno Sovjetska zveza in da, je naša vojska NECIVILIZIRANA!!!? PA ŠE PA ŠE...pa ne me basat

Starejše novice