Na Upravni enoti Maribor je danes svojo kandidaturo za državnozborske volitve oddal Franc Kangler, ki bo kandidiral pod okriljem stranke Združena desnica. Ob vlogi so oddali tudi 278 obrazcev podpore in izjave desetih kandidatov.

Da so sedaj »pripravljeni na volitve« je pojasnil nekdanji mariborski podžupan Milan Mikl, ki je v imenu stranke poskrbel za oddajo dokumentacije in poudaril, da je za njimi mesec dni težkega dela, sploh ker so mlada stranka, ki pa ima »zelo dober program«.

»Verjamem, da bodo naše volivke in volivci prisluhnili ter se temu primerno odločili,« je dodal in povedal, da imajo sedaj zapolnjene vse volilne enote – 88 kandidatov po osmih volilnih enotah z 11 volilnimi okraji. »Tako smo maksimalno in tudi številčno pripravljeni.«

Meni, da so se prav odločili pri izbiri partnerja, saj »mu je mar za malega človeka«, povedal pa tudi, da so si programsko blizu, celo sorodni z desnico. »Naj mi nekdo pove, kdo v naši državi ni za otroke in za družino. To ni brez populizma, dejansko tako je in to želimo udejanjiti,« a je dodal, da se zavedajo, da parlamentarnega praga ni lahko prestopiti.

Kangler: »Borim se za majhnega človeka«

Franc Kangler pa je pri pojasnilu za kandidaturo poudaril svojo politično kilometrino in dodal: »Borim se za majhnega človeka. V življenju imam politično kilometrino, tudi izkušnje s človekovimi pravicami in svoboščinami in na nek način si želim boljše, bolj prijazne in pravične države. In to je tisto, ki mene žene vrsto let – da bi vsi živeli v miru, nekem sožitju, predvsem pa, da ne bi bili v strahu.

Pri tem ga skrbi, da bi pozabili na tiste majhne ljudi z velikim srcem in dušo, ki imajo najmanjše pokojnine. »A za njih moram na prvem mestu poskrbeti. Ko bomo poskrbeli za njih, potem lahko tudi za druge. In vsi skupaj moramo ustvarjati takšno družbo, da bomo vsi imeli dovolj. Da do tega pridemo pravično in pošteno.«

Meni, da od političnega parketa in preteklosti še ni utrujen, kljub temu, da so po njem »skakali, hodili, podtikali in širili laži«.

»Ljudje niso neumni … Če govorim konkretno o mojem županovanju v Mariboru – tukaj se vidijo moji rezultati, vsaka beseda je odveč, plačujem dvojno ceno za to, ker sem se trudil za boljši jutri v Mariboru, a tudi to bom preživel,« je dodal in poudaril, da upa, da bo živel dovolj dolgo, da tudi to preživi in vidi boljši jutri.

»Naš glas se je slišal«

»Kar se pa tiče politične kilometrine v parlamentu – ko smo mi bili v parlamentu … Rudolf Moge, Franc Kangler, Saša Peče, Jože Jelovšek, Franc Povšič … se je naš glas slišal. Ste slišali v zadnjih štirih letih kaj o Mariboru? O Sloveniji? O decentralizaciji? O regionalizmu? O družinah? O pravični državi? Niste. Predvsem mislim na vladne strukture.«

»Ampak vlado pač imamo takšno, kot smo jo imeli, sedaj pa je priložnost, da dobimo boljšo, ki bo dala več na človeka, na družbo, na družino, na pravo in pravičnost … In dajmo to izkoristiti vsi skupaj,« je povedal Kangler in dodal, da upajo na glasove predvsem »tistih poštenih Slovencev, ki od jutra do večera delajo in se trudijo in je včasih tudi Bog na njih pozabil«.

»Samo eno je sonce«

»Samo eno sonce je in to naj greje vse Slovence v celotni državi enakomerno. Ni razlik in jih ne sme biti. Samo ena je ustava in ena država. Borili smo se za Slovenijo, dajmo se boriti za boljši jutri – in to nam je moto,« je še dodal in povedal, da če ne bi verjel v uspešno kandidature, se v to ne bi podal.

Vogrin poudarja, da je Kangler že dokazal, da obljubljeno tudi izpolni

Tudi kandidat Željko Vogrin je poudaril, da bi program moral prepričati zadostno število ljudi. »Mogoče se razlikujemo po drugih po tem, predvsem Franc Kangler, kar je že dokazal v preteklosti, da kar je obljubil, je tudi izpolnil. Naš cilj je ne obljubljati nerealnih stvari.

Vogrin je zanikal, da lokalna politika ni dovolj, a meni, da je treba na nacionalni politiki priti do sprememb. »Vsi vidimo, kaj so nam prinesli razni Cerarji, pred tem razni Viranti, razni profesorji s fakultet, doktorji, ki so skregani z realnostjo. So vrhunski strokovnjaki, ampak teoretiki. Velika razlika pa je med teorijo in prakso. Žalostno pa je to, da pozabljajo na majhnega človeka.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice