FOTO: Bobo
Nekdanji mariborski župan od države zahteva odškodnino za sodne postopke, a odgovora zaenkrat še ni prejel.

Franc Kangler je na državno odvetništvo vložil odškodninski zahtevek, a odgovora nanj ni prejel, poroča Delo.

Kangler meni, da so sodni postopki proti njemu zrežirani in zato zahteva odškodnino v vrednosti okoli 600.000 evrov. Znašel se je v 23 sodnih postopkih, 21 postopkov se je končalo njemu v prid; odprta sta torej le še dva.

Kangler je prepričan, da gre za politični pregon, da so bili vsi postopki zrežirani in vztraja, da so mu bile kršene številne pravice. Zato se je odločil, da na državno odvetništvo vloži odškodninski zahtevek, še poroča Delo.

Za Delo so na državnem odvetništvu potrdili, da so prejeli predlog Franca Kanglerja in da zaradi zaupnosti predhodnega postopka, podrobnosti zahtevka ne smejo razkriti. Znesek odškodnine, ki jo zahteva Kangler, ni razkril niti on, ampak je za časnik povedal:

»Izračunajte si sami: v štirih letih bi v državnem svetu prejel 60.000, v dveh letih bi v službi, za katero sem bil zmenjen, pa je potem nisem dobil, zaslužil okrog 1800 evrov na mesec.«

Kangler pa je za časnik še dodal: »Če bi bila država pametna, bi se poravnala.« Dodal pa je še pojasnilo, da odgovora od državnega odvetništva še ni prejel.

Na državnem odvetništvu so pojasnili, da v zakonu določen rok za sporazumno rešitev spora še ni potekel. Po besedah Franca Kanglerja njegov odškodninski zahtevek obravnava celjski oddelek državnega odvetništva, potem ko se je mariborski oddelek izločil.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice