Kanglerju vnovič kršene človekove pravice?

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Kanglerju vnovič kršene človekove pravice?

Odbor 2015, katerega osnovno poslanstvo je opozarjanje na množične kršitve človekovih pravic in preprečevanje le teh, je obravnaval 22. kršitev človekovih pravic v zadevi Franc Kangler.

Kanglerju vnovič kršene človekove pravice?
  • Kanglerju vnovič kršene človekove pravice? Kanglerju vnovič kršene človekove pravice?

Bivši mariborski župan Franc Kangler skupaj z Odborom 2015 skuša dokazati, da so mu bile z razpisom njegovih obravnav v času sodnih počitnic, vnovič kršene človekove pravice.

Politični pritiski se stopnjujejo

Odbor 2015 na svoji spletni strani namreč javno ugotavlja da se s strani sodišč in tožilstva v Sloveniji, politični pritiski zoper Franca Kanglerja stopnjujejo. Zakon o sodiščih v kazenskih zadevah predpisuje, da se smejo v času sodnih počitnic obravnave razpisati le v primeru, kadar je oseba v priporu, če je oseba tujec ali če je predmet obravnave zavarovanje premoženja.

V primeru Franca Kanglerja pa smo, po prepričanju Odbora 2015, priča kršenju 83. člena Zakona o sodiščih, saj je sodnica mariborskega okrajnega sodišča mag. Karmen Krajnc, sklicala obravnave zoper Kanglerja v času sodnih počitnic. Odbor 2015 je pri pregledu dokumentacije ugotovil, da je bil Franc Kangler za dotično zadevo ovaden decembra leta 2010. Pri tem se sprašujejo, zakaj je sodišče šele leta 2017 razpisalo kar 9 obravnav v mesecih julij, avgust in september, od tega kar 3 v času sodnih počitnic. Sodišče v sedmih letih ni razpisalo nobene obravnave, sedaj pa je v roku dobrih dveh mesecih razpisalo kar devet obravnav, kar kaže na še en dobro zorganiziran sodni proces proti Kanglerju, še iz Odbora 2015. 

Kangler naj bi pritiskal na mestni svet 

V omenjeni zadevi mariborsko tožilstvo Francu Kanglerju očita, da je kot župan Maribora, večkrat predlagal mestnemu svetu sprejem gradiva. Izvensodni senat, ki ga je vodil sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru dr. Dežman, je na več straneh, s sklepom obrazložil, da v tem primeru ne gre za kaznivo dejanje, saj župan ne odgovarja, če predlaga kolektivnemu organu nekaj v sprejem. Ker se je takratni tožilec Boris Marčič, pritožil na Višje sodišče v Mariboru, je omenjeno sodišče pod predsedujočim senatom mag. Aleksandrom Karakašem, tožilcu ugodilo.

Odbor 2015 pod katerega se največkrat podpisuje predsednik Željko Vogrin je prepričan v krivično obsodbo navedenega sodišča zoper Kanglerja, kar po njihovem mnenju kaže na to, da gre za ponovno politično obračunavanje in pritisk s strani sodišča. Dokaz več, da njihove trditve držijo, je po mnenju Odbora 2015 dejstvo, da je zoper Franca Kanglerja Okrajno sodišče v Mariboru, po sodnici Tanji Husar v zadevi »radarji« leta 2015, v času sodnih počitnic razpisalo kar 5 obravnav.

Matej Regent
nedelja, 9 Julij, 2017 - 15:08 Osveženo: 9. Julij 2017 - 15:09

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.