Foto: Občina Starše
Vest, da se je v 60. letu starosti poslovil župan Starš, ki je občino vodil od leta 2010, je v javnosti zaokrožila 25. junija.

Na seji, 2. julija, je bila predlagana razširitev dnevnega reda s točko, na kateri so svetniki sprejeli ugotovitveni sklep o prenehanju mandata županu.

Svetniki so na včerajšnji seji sprejeli ugotovitveni sklep, da je županu Bojanu Kirbišu prenehal mandat župana občine, z njim bodo seznanili občinsko volilno komisijo, ki mora v roku petnajstih dni razpisati nadomestne volitve župana.

Sklenili so, da bo občino do izvolitve novega župana vodil dosedanji podžupan Marjan Malek.

Preminulemu županu Bojanu Kirbišu so se v začetku julija z minuto molka poklonili občinski svetniki, zaposleni v občinski upravi in podjetju Gradnje Starše, predstavniki krajevnih skupnosti in predstavniki društev. Žalni zbor je nagovoril podžupan občine Starše Marjan Malek. Na žalni slovesnosti so bili prisotni tudi člani njegove družine žena Metka, sin Nino in hčerka Ana

Kljub zdravstvenim težavam je s polno močjo, koliko mu je dopuščalo zdravje, nadaljeval delo, dokler je lahko. Na žalni seji so poudarili, da se ni ustavil, še druge je vedno bodril z besedami: »Saj bo, gremo naprej.«

Spomnimo. Bojan Kirbiš je bil župan občine Starše od leta 2010, a je njegov tretji mandat smrt predčasno prekinila. Preden je vstopil v politiko je svojo poklicno pot, kot gradbeni inženir posvetil gradbeništvu, najprej pri SCT, kasneje pa v gradbenem podjetu Cestogradnje, ki ga je ustanovil s prijateljem.

»Že kot mlad fant je spadal med aktivnejše, saj se je ukvarjal z nogometom, radioamaterstvom in judom, katerega je prenašal tudi na mlajše rodove. Kot predsednik mladine je združeval mlade pri raznih delovnih akcijah in izletih,« so ob žalni seji sporočili iz občine in dopisali, da je vstopil tudi v lovske vrste, kjer je bil aktivnem v strelski sekciji na tekmovanjih v streljanju na glinaste golobe. Bil je tudi potapljač in ribič.

Deloval je tudi v Lions klubu Maribor, kjer je pomagal pri številnih dobrodelnih akcijah.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice