Foto: Mediaspeed
Dva mandata je bila direktorica sklada kmetijskih zemljišč in gozdov.

Irena Šinko iz Šalovcev na Goričkem je kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v novi vladi, so potrdili v Gibanju Svoboda, v katerega kvoto sodi ta resor.

Šinko je bila med drugim dva mandata vodja sklada kmetijskih zemljišč in gozdov.

Kdo je Irena Šinko?

Šinko je trenutno višja svetovalka na oddelku za okolje in prostor na Upravni enoti Murska Sobota. Pred tem je bila med letoma 2010 in 2018 direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije. Na čelu sklada jo je leta 2018 nasledila dotedanja kmetijska ministrica Irena Majcen.

Šinko so po poročanju časnika Delo v Gibanju Svoboda izbrali med tremi možnimi imeni, poleg nje sta bili potencialni kandidatki tudi Darja Majkovič in Nataša Kopušar.

Irena Šinko je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka zootehnike ter univerzitetna diplomirana pravnica. Do imenovanja na čelo sklada kmetijskih zemljišč leta 2010 je bila vodja oddelka za kmetijstvo in gospodarstvo na Upravni enoti Murska Sobota.

Svojo poklicno pot je začela kot tehnolog v ABC Pomurki in nadaljevala kot kmetijska inšpektorica na Medobčinski inšpekcijski službi občin Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota ter kot učiteljica strokovnega predmeta živinoreja na Srednji kmetijski šoli Rakičan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice