DRI lahko začel z upravljanjem z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor, a pojavljajo se težave, na katere smo že opozorili. Stari upravljavec Aerodrom Maribor, sicer lastnik dovozne ceste in dela parkirišč, je omejil dostop do letališča.

Zgodilo se je, kar so nekateri po tihem napovedovali. Aerodrom Maribor, ki ga napaja kitajski kapital, je na dovozni poti in ob vhodu na parkirišče Letališča Edvarda Rusjana Maribor namestil opozorilne table, ki prepovedujejo prehod in parkiranje.

Kitajski investitorji, ki so preko družbe SHS Aviation v Mariboru v preteklih letih poskrbeli predvsem za velikopotezne napovedi, so se sicer res poslovili od Letališča Edvarda Rusjana Maribor. A ne povsem. Dostopne poti do letališča in del parkirišč že leta niso v lasti države, temveč dosedanjega najemnika Aerodroma Maribor, s tem pa Kitajcev.

Po naših informacijah so opozorilne table, ki omejujejo dostop do letališča in prepovedujejo prehod na parkirišče, nameščene že od nedelje. Zaposleni na letališču se na njih vsaj zaenkrat požvižgajo, saj avtomobile kljub opozorilnim tablam puščajo na parkirišču.

»Letališče je danes normalno obratovalo; nameščene table ne ovirajo oziroma onemogočajo poslovanja letališča. Na zemljiščih, ki so v zasebni lasti, je služnost urejena in je tudi nesporno vpisana v zemljiško knjigo in jo Republika Slovenija izvaja že več let,« so na vprašanja Mariborinfo odgovorili iz DRI in dodali, da se »morebitni spori glede tega urejajo po pravni poti«.

»Služnost na zemljiščih v okolici mariborskega letališča, ki so v lasti Aerodroma Maribor, je v zemljiški knjigi urejena,« so se odzvali tudi iz ministrstva za infrastrukturo.

Po neuradnih informacijah 24ur.com, naj bi se predstavniki Aerodroma Maribor sicer ravnokar mudili na ministrstvu za infrastrukturo.

Kot smo poročali pred dnevi, nov upravljavec Letališča Edvarda Rusjana Maribor državna družba za razvoj investicij DRI upravljanje investicij v nastalem položaju ne vidi težave. Zatrjujejo, da je urejena stvarna služnost, za katero bo država Aerodromu plačevala.

»Razmerja glede dovoznih poti je uredila Republika Slovenija,« so minuli teden zatrdili za Mariborinfo, a po poročanju Siol.net Aerodromu Maribor zanika, da bi prišlo do dogovora glede služnosti.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JA_VA

Pokazite mi drzavo, ki morebitnim tujim vlagateljem razprodaja zemljo ... In kot je videti bomo v prihodnosti Slovencki morali zaprositi za azil, da lahko zivimo tukaj ... Bravooo za vse dosedanje vlade RS - v letih samostojnosti ste uspeli popolnoma uniciti drzavo!!!l

Marjan1956 (nepreverjen)

Plosk, plosk, Škiljavi bivši župan.

PROTI kitajcem (nepreverjen)

ker niso drzavljani EU sploh ne bi smeli biti v Sloveniji

Navijac (nepreverjen)

Na kitajskem jih streljajo za veleizdajo...mi pa ....

Himen (nepreverjen)

Potem pokličite poslanca SNS Šiška in bo rešil zadevo expresno .

In reply to by Navijac (nepreverjen)

zedinjena slovenija (nepreverjen)

Šiško ni poslanec SNS, ampak šef Zedinjene Slovenije.

In reply to by Himen (nepreverjen)

v Zapor (nepreverjen)

Policija naj zapre Kitajce v zapor ker illegalno prebivajo v drzavi.

Navijac (nepreverjen)

Verjetno so jih ze pregledali..pa albsnce tudi ki jih 100 zivi na 5 kvadratih....

In reply to by v Zapor (nepreverjen)

Kvatebriga Joseph (nepreverjen)

Latrocinium slovenija = peterlelandija. Na svoji nzemlji smo mi gospodar, kenede. Alojzij.

zedinjena slovenija (nepreverjen)

Ja res je na svojem smo mi gospodar, ne pa na tistem, kar smo prodali !!

In reply to by Kvatebriga Joseph (nepreverjen)

Starejše novice