Letos bo 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra v Gornji Radgoni potekal od 22. do 27. avgusta.

Prva skrb Pomurskega sejma je zdravje razstavljavcev in obiskovalcev. Zato upoštevajo vsa navodila pristojnih institucij in budno spremljajo dogajanje in informacije v zvezi z zdravstveno situacijo.

Hkrati pa si prizadevajo za varno vračanje v novo normalnost, ki bo zagotovila čim prejšnji ponovni zagon gospodarstva, rast obsega zaposlenosti, dobro preskrbo in splošno blagostanje. 

V Gornji Radgoni razmišljajo optimistično

Ukrepi v  zvezi s sejemsko dejavnostjo se sproščajo tudi v drugih državah. To je dodatni razlog, da o poletnih in jesenskih sejmih v Gornji Radgoni razmišljajo optimistično. 

Spodbudno mnenje so dobili s strani ministrstva za notranje zadeve in s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ministrstvo za notranje zadeve ocenjuje, da omejitveni ukrepi na področju zbiranja ljudi ter ponujanja blaga in storitev dopuščajo organizacijo poslovnih dogodkov, kot je sejem AGRA. Pri tem morajo zagotoviti spoštovanje navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje o izvajanju zaščitnih ukrepov.  

Skladno s priporočili so pripravili natančen načrt sejma AGRA, ki upošteva vse potrebne ukrepe in navodila za varovanje zdravja udeležencev sejma. 

AGRA ostaja v predvidenem terminu

58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA potekal v Gornji Radgoni v predvidenem terminu od 22. do 27. avgusta 2020. Pospešeno ga pripravljajo v vseh segmentih, ki so pomembni za normalno delovanje kmetijstva in živilstva in z njimi povezanih dejavnosti. v obdobju po pandemiji. 

Hkrati seveda upoštevajo tudi višjo silo, možnost, da se epidemiološka situacija nepričakovano poslabša in vlada sprejme nove omejitvene ukrepe.

Zaradi navedenega so se odločili, da bo Pomurski sejem v primeru nenadne odpovedi sejma zaradi višje sile, kot je razglasitev epidemije, zagotovil prijavljenim razstavljavcem vračilo plačanih stroškov najema sejemskega razstavnega prostora v skladu s pogoji razstavljanja, ki se nanašajo na primer višje sile. 

Organizatorji so prepričani, da bo kljub ukrepom za varovanje zdravja razstavljavcev, obiskovalcev in drugega osebja sejem AGRA izpolnil najpomembnejša pričakovanja vseh udeležencev, poslovne, strokovne in širše javnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice