Foto: Bobo
Podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice bodo prispevali trije poslanci DeSUS, Simonovič pa pravi, da svojega podpisa pod predlog nezaupnice ne more prispevati.

Vodja poslanske skupine Franc Jurša je v izjavi za medije sporočil, da bodo pod predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem podpise prispevali trije poslanci DeSUS. 

Branko Simonovič pa je v pisni izjavi sporočil, da svoje podpisa pod predlog nezaupnice nikakor ne more prispevati.

Po poročanju STA je Simonovič navedel, da je v predlogu izjemno poudarjena obstoječa zdravstvena kriza in kritika obstoječi vladi pri obvladovanju epidemije covida-19. Prav tako se po njegovih navedbah poudarja neustavnost delovanja aktualne vlade, v kateri sta delovala tudi ministra iz vrst DeSUS, in sicer minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za kmetijstvo Jože Podgoršek.

Razprava o Gantarjevem delu bi, kot je zapisal Simonovič, pomenila tudi razpravljanje o DeSUS. Zato to razumem na način, da ne gre le za nezaupnico vladi, temveč tudi stranki DeSUS. 

Erjavcu pa je uspelo prepričati druge tri člane DeSUS iz strankine poslanske skupine, ki bodo poleg poslancev strank Koalicije ustavnega loka prispevali podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice, še piše STA.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Ehjavec ti si za kuhac

dragan krstic (nepreverjen)

Kohlova zena se strinja s teboj.

sam prašam (nepreverjen)

kahl = že crknu, zguba hudićeva, slabši od komunista - terorista, ki samo škodo dela Sloveniji pa še horenc, ki krade penzjonistom - rdeća qurba ?

Starejše novice