Kako do preboja? S Kreativnim pospeševalnikom do poslovnih priložnosti za male proizvajalce.

Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru v sodelovanju z British Councilom, Britanskim veleposlaništvom in Britansko-slovensko gospodarsko zbornico pripravlja drugo izobraževanje v sklopu Kreativnega pospeševalnika, ki je namenjeno pridobivanju poslovnih veščin za kreativce. 

Tokrat bo govora o poslovnih priložnostih za male proizvajalce, zato vse, ki se ukvarjajo z ročno izdelanimi produkti, ta petek med 10. in 16. uro vabijo v projektno pisarno Centra za Kreativnost v Mariboru. 

Iskali bodo odgovore na vprašanja, kako z rokodelskimi praksami narediti preboj v poslovno idejo, kakšne vrste finančnih podpor že obstajajo pri nas, kakšne so možnosti za sodelovanje med britanskim trgom in slovenskimi kreativnimi podjetji, ter kako postaviti ceno izdelku.

Izobraževanje pod vodstvom prekaljenih poslovnežev

Izobraževanje bosta sicer vodila Caroline Jackman (Crafts Council UK) in Andy Hunt Vodopivec (Coffee Cup Consulting).

Caroline Jackman je vodja razvoja talentov pri Crafts Council, agenciji za sodobno obrt in rokodelstvo v Združenem kraljestvu. Ima več kot dvajset let izkušenj s podporo poslovnemu razvoju ustvarjalcev, med drugimi je vodila več galerij, kurirala sodobne nacionalne in mednarodne umetniške razstave in festivale ter bila članica upravnega odbora prodajne galerije za obrt New Ashgate. Pri Crafts Council je zadolžena za programe za poslovni razvoj in začetek kariere rokodelcev, obrtnikov in oblikovalcev Hothouse ter za predstavitve na mednarodnem sejmu sodobnega rokodelstva Collect Open.

Andy Hunt Vodopivec je britanski državljan, ki od leta 1997 živi v Sloveniji. Študiral je poslovno upravljanje na Univerzi South Bank in nato magistriral na področju izvoza in financ na Univerzi Brunel v Veliki Britaniji. Delal je za različna slovenska in mednarodna podjetja s poudarkom na razvoju izvoza, strategiji rasti poslovanja, distribuciji in trženju. Zdaj je lastnik in direktor podjetja Coffee Cup Consulting d.o.o. Slovenskim podjetjem, ki želijo internacionalizirati svoje podjetje ter pospešiti rast in prodajo poslovanja, ponuja nasvete in strokovno znanje.

Za udeležbo na dogodku, ki bo potekal v angleščini, se je sicer treba prijaviti – tukaj.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice