Vlada Republike Slovenije je na sinočni seji razpustila krizni štab, ki je bil ustanovljen za zajezitev in obvladovanje epidemije koronavirusa.

Krizni štab Republike Slovenije, ki je bil ustanovljen na ustanovni seji nove vlade za namene bolj učinkovitega obvladovanja epidemije novega koronavirusa bo prenehal delovati.

Krizni štab je vodil predsednik vlade Janez Janša, njegov uradni govorec pa je bil Jelko Kacin. Kot so obrazložili na vladi, razlogov za njegovo delovanje ob vzpostavitvi operativnega delovanja vseh ministrstev, več ni.

 Vse operativne funkcije, ki so bile v obliki dodatnih interventnih in koordinacijskih zmogljivosti priključene Kriznemu štabu Republike Slovenije v razširjeni sestavi, se odslej opravljajo v okviru matičnih resorjev ministrstev in njihovih organov v sestavi, so še pojasnili.

Osebni zdravnik bo lahko podaljšal bolniško tudi po 30 dneh

Na seji je vlada sprejela še odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki med drugim določa, da upravičenost zadržanosti z dela tudi po 30 dneh ugotavlja osebni zdravnik in ne posebna komisija Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Po novem bo osebni zdravnik lahko tudi podaljšal zdraviliško zdravljenje na skupno največ 21 dni.

Kot so pojasnili, sta sprejeta ukrepa v smeri olajšanja uveljavljanja pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja zavarovanim osebam. Isti cilj pa zasledujeta tudi pri ugotavljanju upravičenosti do pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja izvajalcem in službi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice