108 parcel, lastnikov je še več. Bodo vsi prodali zemljišča za Magno Steyr? Bodo vsi pristali na ceno 10 evrov za kvadratni meter? Po naših informacijah ne.

Zemljišče v velikosti nekaj manj kot sto hektarjev v neposredni bližini mariborskega letališča v Občini Hoče-Slivnica, kjer namerava slovensko bazo vzpostaviti avtomobilski velikan Magna Steyr, je razpršeno na 108 parcel, a lastnikov je še več. Lastništva na določenih parcelah so namreč razdeljena med več posameznikov. Večina od več kot sto lastnikov je po naših informacijah novico o prihodu multinacionalke pozdravila in je zemljo pripravljena prodati.  

"Raje tehtam v smeri prihodnosti regije"

Milena Zdolšek ima na tem območju v lasti nekaj čez en hektar veliko zemljišče, ki ga bo, kot pravi, prodala, čeprav imajo doma registrirano kmetijsko gopodarstvo, od katerega se preživlja petčlanska družina. "Če damo na tehtnico vsa ta delovna mesta, glede na to, da je regija v vrhu brezposelnosti, odločitev ni težka. Ne moremo si zatiskati oči, zato sama raje tehtam v tej smeri, v smeri prihodnosti regije," je povedala za Mariborinfo.

"Zavedati se moramo koristi za naše otroke, ne le za lastno korist," še dodaja Zdolškova, ki meni, da je večina lastnikov pripravljena prodati svoja zemljišča. A o ceni z njimi ni govoril še nihče. Pa bi bilo zanjo 10 evrov na kvadratni meter sprejemljiva cena? "Težko rečem, a bomo videli, sama sem pripravljena na kompromise, ker gre za nek nov zagon za regijo. Je pa res, da so to dobra kmetijska zemljišča," odgovarja.

Kdo se bo uprl?

Država bo tako za odkup zemljišč namenila 10 milijonov evrov. Sklep o finančni podpori aktivnostim za vzpostavitev proizvodne cone Hoče-Slivnica je vlada že sprejela, kar je tedaj po seji potrdil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. A tudi v tej zgodbi se je našlo nekaj posameznikov, ki se lastni parceli ne mislijo odreči tako zlahka. Kot smo izvedeli, štirim oziroma petim domačinom državni denar, vsaj na prvi pogled ali vsaj v tej višini, ne diši.

V igri tudi razlastitev

A adute v rokavu skriva tudi vlada. Ta namreč pripravlja interventni zakon o razlastitvi, po neuradnih, a zanesljivih informacijah, pa je zakon že v medresorskem usklajevanju. O tem naj bi bilo govora že na nedavnem sestanku zaprtega tipa z ministrom Počivalškom in vsemi 41 župani podravske regije. Čeprav so jim bile predstavljene aktivnosti za pripravo terena za prihod Magne Steyr, kar so, mimogrede, sprejeli pozitivno, o vsebini sestanka ne smejo govoriti, v podpis so celo dobili izjave o zaupnosti. 

Podaljšanje letališke steze?

Magna Steyr je medtem v Sloveniji že registrirala podjetje, vzporedno pa se pripravljajo tudi aktivnosti za podaljšanje vzletno-pristajalne steze na mariborskem letališču. Trenutna dolžina letališke steze je 2500 metrov, s podaljšanjem steze za 800 metrov, torej na 3300 metrov, kolikor to območje še dopušča, pa bi se na mariborskem letališču lahko vzpostavili medcelinski leti. Bližina letališča je avtomobilskemu gigantu pisana na kožo, daljša vzletno-pristajalna steza, pa bi šla na roko tako Magni Steyr kot širši regiji.

V prvi polovici novembra bo javna razgrnitev sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta občine Hoče - Slivnica, takrat se bodo jeziki vpletenih vendarle razvezali. V začetku leta pa bo padla odločitev s strani Magne Steyr, ki bo pokazala, ali so prav ti vpleteni storili dovolj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice