Proizvodnja bo v Magnini tovarni v Hočah stekla marca leta 2019. S prvo cenitvijo nepremičnin so nezadovoljni lastniki tistih hiš, ki bi jih morali podreti ob izvedbi druge gradbene faze Magne Nukleus.

V Kulturnem domu Hoče je potekala javna predstavitev projekta Magna, na kateri so sodelovali predstavniki Magne Steyr, Občine Hoče-Slivnica, projektantskega podjetja Biro Biro in izvajaca gradbenih del Pomgrada.

Krajani in ostali zainteresirani so kulturni dom dodobra napolnili, med okoli 150 zbranimi pa so bili tudi protestniki, lastniki hiš, katerih podrtje je predvideno za potrebe širitve projekta Magne v drugi fazi.

Lastniki hiš nezadovoljni s cenitvijo

Lastniki teh hiš so nezadovoljni s prvo cenitvijo njihovih nepremičnin, saj so te po njihovih besedah »nezaslišano« nizke. Na javni predstavitvi projekta so se izpostavili posamezniki, katerih nepremičnine so ocenjene od 53 do 58 tisoč evrov. Razočarani so nad županom občine Hoče - Slivnica Markom Soršakom, ki pa verjame v skupen dogovor, kot so ga dosegli z lastniki kmetijskih zemljišč.

»Odkar je govora o Magni v Hočah, se je veliko govorilo o kmetih, o nas stanovalcih pa nič. Želimo samo dostojno preselitev. Ta cenitev in grožnja o razlastitvi z Magninim zakonom nas spominja na holokavst, ki je tudi bil narejen pod zakonom,« je povedal eden izmed ogorčenih lastnikov Šornove domačije.

Nov sestanek

Lastniki hiš, katere čaka ista usoda, kot lastnike kmetijskih zemljišč, so razočarani nad dosedanjim potekom pogajanj. Po izraženem razočaranju ob prvi cenitvi so namreč naleteli na gluha ušesa župana Soršaka. Želijo si enake obravnave, kot so je bili deležni kmetje.

»Upam, da se boste tudi z nami dogovorili, tako kot ste se s kmeti. Kmete ste obiskovali na zemljiščih, domačijah, štalah ... nas pa ne. Morate priti in se prepričati, da živimo v lepi hiši. Prva cenitev je zelo slaba,« je poudarila lastnica hiše, ki jo je cenilec ocenil na 53.000 evrov.

Župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak je že četrtek zjutraj napovedal nov sestanek, ob tem pa poudaril da se šele pripravlja osnutek prve cenitve.

»Tudi v prvi fazi s predstavniki kmetov nismo takoj našli rešitve. Iskali jih bomo in verjamem, da bomo našli skupno rešitev,« je lastnike hiš pomiril Soršak.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

partizano (nepreverjen)

je rekel moj komandnt stane<<

Starejše novice