Ob vstopu v terminal človeka prešine nenavaden občutek. Kot bi vstopil v trgovino po koncu sveta, v kateri ni kupcev. Ni letov, ni potnikov, le peščica zaposlenih, ki čakajo na konec delovnega časa.

Ob pomisleku na letališča po svetu v glavo šinejo prizori hitenja, gneče, čakanja, vkrcavanja potnikov, pričakovanja pred potovanjem in tudi strahom pred letenjem. Tega na mariborskem letališču ni.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor sameva in vsak glas v avli odmeva. Zaposleni v zimskem urniku v teh prostorih preživijo devet ur, poprimejo za vsako delo, ki ga najdejo. Le potnikov ni. Je mariborsko letališče edino na svetu, kjer morajo zaposleni ob čekiranju potnikov delati še v lokalu?

Minuli konec tedna so zaposleni sprejeli nekaj več kot 50-člansko odpravo NK Maribor, ki se je odpravila na zimske priprave v turško Antalijo. Nogometaši se vračajo 15. februarja. To je naslednji komercialni let s potniki na mariborskem letališču. V soboto so se v švedski Äre v družbi Ilke Štuhec iz mariborskega letališča odpravile še Mikaela Shiffrin, Federica Brignone in Wendy Holdener.

Drugih letov iz Maribora ni. Ta teden se bosta na mariborskem letališču znova mudili letali Swiss Aira, čigavi piloti na mariborskem letališču vadijo pristajanje in vzlete. A krivični bi bili, če bi govorili, da je letališče povsem prazno. Brezplačno parkirišče je skoraj v celoti zasedeno, saj v stavbi ob letališčem terminalu in na samem letališču deluje še letalska kontrola, policija, carina, vojska in helikopterska nujna medicinska pomoč.

Poleg vojske beležijo tudi nekaj zasebnih letov. Ob šolanju gre predvsem za prihode poslovnežev, ki v Maribor ali bližnjo regijo prihajajo na poslovne sestanke. Skoraj vsak teden v Maribor z zasebnim letalom priletijo nemški lastniki proizvajalca avtodomov Carthago, ki ima tovarno v Odrancih. Tudi tovornega prometa, v katerem sedanji lastniki vidijo priložnost v prihodnosti, ni veliko.

Rednih linij že več mesecev ni, niti čarterjev. Tako se zaposleni na letališču zares lahko sprašujejo, ali sploh še delajo na letališču. V zimskem času delajo devet ur, v poletnem enajst ur. Le kako dolge so te ure, ko minevajo dnevi, v katerih ne sprejmejo niti enega potnika?

Gre za letališče, kjer ni izgubljene prtljage. Drugi statistični kazalniki niso tako spodbudni. Po podatkih Airport Traffic Report Europe je letališče do konca septembra 2018 zabeležilo 2809 potnikov in 113 komercialnih premikov. V mesecu septembru se je mariborsko letališče v raziskavi 245 letališč znašlo na zadnjem mestu z mizernimi 50 potniki in dvema komercialnima premikoma. Oktobra Maribora v raziskavi niti ni, kar pomeni, da ni bilo niti enega potnika. Tudi november ni bil mesec za pohvaliti, saj so našteli 78 potnikov in tako kot septembra dva komercialna premika.

Po neuradnih informacijah je Aerodrom Maribor v letu 2018 zabeležil med 800 in 900 tisoč evrov prihodkov, stroški obratovanja pa so več kot dvakrat višji od tega zneska.

Gre za letališče, kjer potnika ne glede na to, kje vstopi, na sredini avle sprejme ženička za informacijsko mizo. Devet ur prebije na letališču, potnike srečuje le redko. Damam na stranišču ni treba nikoli čakati. Kava stane evro in pol, za prigrizke nudijo bobi palčke. Letališče v komercialnem smislu živi le še ob mednarodnih poteh mariborskih nogometašev. Postalo je ujetnik megalomanskih napovedi. To je Letališče Edvarda Rusjana Maribor.

Članek je nastal v sodelovanju s časnikom Delo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

Od Dobrne do Lendave imamo termalna zdravilišča in letališče v Mariboru in potem odgovorni govorijo o turizmu, jih ne razumem so butalci, verjetno ne, ker bi verjetno bilo drugače!

Starejše novice