FOTO: Facebook Lidija Divjak Mirnik
Na sedežu volilne komisije v Mariboru je Lidija Divjak Mirnik uradno vložila svojo kandidaturo, podprto s 743 podpisi. Čeprav se za županjo in mestni svet poteguje s podporo občanov, jo podpirata LMŠ in LPR.

Lidija Divjak Mirnik zase sicer pravi, da ni neodvisna kandidatka, temveč da je zelo odvisna od tistih, ki so ji oddali podpis podpore. »Maribor najbolj potrebuje red, sodelovanje in razvoj, za kar si bom absolutno prizadevala,« je ob oddaji kandidature dejala poslanka LMŠ in po navedbah STA obljubila, da se z njenim prihodom v mesto hišo v Mariboru ne bo več kradlo.

Županska kandidatka je sicer v sredo doživela napad na svoj avtomobil in grožnjo, katere pa se po lastnih besedah ni prestrašila. Ob današnji oddaji kandidature si je zaželela normalne volilne kampanje. Meni, da se ji bo uspelo uvrstiti v drugi krog, ne želi pa špekulirati, kdo ji tam lahko bil tekmec.

Divjak Mirnikova je kandidaturo uradno vložila kot peta po vrsti. Pred njo so to storili predsednik Stranke mladih - Zeleni Evrope Igor Jurišič, kandidat DeSUS Uroš Prikl in Aleksander Kamenik, čeprav svoje kandidature še ni naznanil, pa jo je vložil član SSN Zdenko Vinkov.

Svojo kandidaturo so sicer napovedali še Andrej Fištravec, Franc Kangler, Saša Arsenovič, Igor Domanjko, Melita Petelin, Zdravko Luketič, Alenka Iskra, Josip Rotar, Matic Matjašič in Andrej Šiško.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice