Foto: Mediaspeed
Mestni svetnik Primož Juhart iz LPR - Liste za pravičnost in razvoj je na podžupana Mestne občine Maribor Sama Petra Medveda naslovil poziv k odstopu.

V Listi za pravičnost in razvoj zahtevajo, da na podlagi vseh dosedanjih ugotovitev in sklepov mariborski podžupan, ki je odgovoren za šport, Samo Peter Medved, sprejme objektivno odgovornost in nepreklicno odstopi kot podžupan Mestne občine Maribor.

Gradivo revizije investicije Pristan na kar 54 straneh ugotavlja nepravilnosti, piše v pozivu.

V Listi za pravičnost in razvoj navajajo, da praktično ni področja, kjer se ne bi ugotavljajo sporne porabe javnih sredstev v projektu, ki še vedno ni zaključen. 

Podlaga za ugotavljanje nepravilnosti in odgovornosti pri izvedbi sanacije Pristana je bil sklep, ki ga je Primož Juhart iz Lista za pravičnost in razvoj predlagal na 13. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Maribor, ki je bila 25. maja 2020. 

Izpisek sklepa objavljamo v celoti:

»33. SKLEP: (predlog LLDM – Lista za pravičnost in razvoj, Primož Juhart)

Mestni svet Mestne občine Maribor sprejme sklep, da podžupan Medved, odgovoren za šport v Mestni občini Maribor, do naslednje seje Mestnega sveta Mestne občine Maribor pripravi točko z naslovom: »Kronologija obnove bazena v kopališču Pristan«.

V okviru točke naj se javnosti predstavi, zakaj traja obnova tako dolgo in kdo bo odgovarjal za dolgo in drago obnovo ter kakšne bodo sankcije zoper odgovorne.  

Na podlagi izida glasovanja (34 za, 0 proti) je bilo ugotovljeno, da je sklep sprejet.«

Objektivna odgovornost podžupana Mestne občine Maribor Petra Samota Medveda je nesporna, so zapisali v sporočilu za javnost, zato ga pozivajo k odstopu. 

Z Liste za pravičnost in razvoj so v sporočilu za javnost še zapisali, da v kolikor te odločitve Medved do jutrišnje obravnave gradiva na seji mestnega sveta Mestne občine Maribor ne bo podal, bo vsako nadaljnje ugotavljanje odgovornosti obremenjeno z njegovo, ne zgolj objektivno, temveč potencialno tudi subjektivno odgovornostjo za ugotovljene nepravilnosti.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Kaj je Auer spet vzel prevelik odmerek?

Gucibuci (nepreverjen)

Auer drekomešalec, Samo Peter Medved dela dobro, naj se Auer spoka iz mestne politike in raje vodi radijsko postajo in organizira koncerte, to mu je res dobro šlo od rok.

TommyHilfiger (nepreverjen)

Auer kaj kadiš, jaz bi tudi!

Navijac (nepreverjen)

Se mi zdi da podzupan dobro dela....politika in zdrahanje je pa drugo...
Ta Juhart je pa tudi skoz nek svetnik brez rezultatov ze celo zivljenje...mogoce se motim ....

Hojs_MB (nepreverjen)

V LPR? Ko v 20. letih niso naredili nič od niča, razen da luft mešajo. Zdaj bodo pa glasni, ko je nekdo začel delat :D

tanja flaškon (nepreverjen)

Medved je začitena žival
in za odstrel potrebuješ kup papirjev
ki jih je težko dobiti
Sploh sedaj pozimi ko medvedje spijo
so zaščiteni
Tak so nam povedali v bruslji

Starejše novice