Minister za zdravje Janez Poklukar in vodja svetovalne skupine Mateja Logar sta pozvala k spoštovanju ukrepov na športnih dogodkih.

Minister za zdravje Janez Poklukar je poudaril, da je vzrokov za umirjanje epidemije več. Poleg cepljenja in učinka ukrepov iz začetka meseca maja so na naši strani tudi toplejši meseci.

Tri regije ostajajo rumene, tako da večina ukrepov ta teden ostaja še enakih kot prejšnji teden, je poudaril minister.

Minister za zdravje naproša, da še naprej spoštujemo ukrepe

Na javnost je naslovil prošnjo, da kljub umirjanju še naprej spoštuje vse preventivne ukrepe, se pravi razdaljo, razkuževanje, maske, kihamo in kašljamo v rokav, ne dotikamo se obraza, ostanimo doma, če smo bolni.

Pozval je tudi vse udeležence športnih dogodkov, da podporo slovenskim športnikom izražajo ob upoštevanju varnostne razdalje in nošenju mask. Navijanje ob športnih dogodkih naj da zagon športnikom, ne virusu, je še dejal.  

Tudi Logarjeva s prstom pokazala na nedavne športne dogodke

Vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je uvodoma poudarila, da je zelena faza, v katero pred dnevi vstopila Slovenijo, samo lokalna – opredeljena glede na presojo slovenskih epidemiologov, od katere točke naprej lahko ponovno vzpostavijo sledljivost stikov okuženih.

Po kriterijih evropskega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni smo še daleč od te faze. Smo na pravi poti, a ni še čas za popolno sprostitev ukrepov, je poudarila.

Letošnja situacija je tudi povsem drugačna kot lani maja ali junija, ko skorajda nismo imeli okužb. 

Napovedala je, da bo zato treba še nekaj časa vztrajati pri izvajanju vseh preventivnih ukrepov. V nastopu se je dotaknila tudi situacije na nedavnih športnih dogodkih, kjer je bilo na posnetkih očitno, da navijači niso upoštevali fizične razdalje in niso nosili mask. Ker epidemije še ni konec, je pozvala k nadaljnjemu spoštovanju ukrepov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

FAŠISTI SE DRŽIJO SEMAFORJA SAMO KO JE TREBA ZAPIRAT, PIČKA VAM MATERNA DA BO KMALU 30,000 FOLKA NA ULICI, POTEM PA SE TUDI JESENI NE DRŽITE SEMAFORJA IN KO BO RDEČA PUSTITE VSE ODPRTO KOT SEDAJ GNOJI ZARUKANI

Lider (nepreverjen)

Joj tebe zopet nisi vzel tablete.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

SAMO NEKAJ ME ZANIMA OVČICA, KAJ BOŠ NAREDIL SEPTEMBRA KO BOJO REKLI DA SE ZNOVA VSE ZAPIRA KER PAČ TAKO MORA BITI IN SE TO DA RAZBRATI TUDI IZ ZADNJIH IZJAV, IN TO KLJUB 70% PRECEPLJENOSTI??? A GLAVO DOL IN PAČ MASKE NAZAJ GOR, IDIOT ZABIT ??

In reply to by Lider (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

iz teh zadnjih izjav je že zdaj kristalno jasno da tudi ko bo 70% ljudi cepljenih, tudi ko bo zelena faza in tudi ko bo epidemija preklicana, bo še vedno vsa represija kot je vsakodnevno testiranje in psihiranje s številkami, prepoved zbiranj, prepoved množičnih dogodkov z gledalci, maske vseposod, zaprti bari, razdalje vseposod itd. itd. ostali dobesedno v nedogled, zato bo pač potrebna anarhija na lokalni ravni...zakaj se idioti sploh cepite, če pa bojo po cepljenju ukrepi ostali popolnoma enaki kot so bili jeseni 2020 ???

Starejše novice