Družba Prestige Tourism je v ponedeljek s podružnico sklada York Capital Management podpisala dogovor o nakupu 43,2-odstotnega deleža Yorka v Savi.

V Prestige Tourism potrdili dogovor z Yorkom, v Savo bi vložili 200 milijonov evrov

Do prevzema bo prišlo po izpolnitvi odložnih pogojev, med drugim po pridobitvi soglasja varuha konkurence in neuveljavljanju predkupne pravice države. Prestige bi v Savo vložil 200 milijonov evrov.

»Družba Prestige Tourism bo vstopila v družbo Sava z ambicijo dolgoročnega razvoja turistične dejavnosti na vseh njenih destinacijah in krepitve njene konkurenčnosti na trgu, kar je skladno z javnim interesom za to panogo in hkrati ne obremenjuje državnega proračuna,« so danes sporočili iz družbe.

O podpisu pogodbe danes obvestili SDH

Družba Prestige Tourism, za katero stoji madžarski sklad Diofa Asset Management, namerava svojim partnerjem v lastništvu Save - Slovenski državni holding je lastnik skoraj 19-odstotnega deleža, Kapitalska družba pa 28-odstotnega deleža - pojasniti svoje namere glede upravljanja naložbe v družbo, ki je sama kapitalsko prešibka, da bi lahko zagnala nov investicijski ciklus, so navedli in dodali, da nameravajo zagotoviti 200 milijonov evrov vlaganj v razvoj poslovanja družbe Sava.

O podpisu pogodbe so bili danes obveščeni tudi na Slovenskem državnem holdingu. S tem je začel teči 30-dnevni rok za morebitno uveljavljanje predkupne pravice države pri prodaji Yorkovega deleža v Savi.

»SDH in Kad sodelujeta pri pridobivanju relevantnih podatkov in podlag, ki bodo temelj za sprejem informirane upravljavske odločitve,« so za STA sporočili iz SDH in dodali, da do sprejema odločitve glede predkupne pravice oziroma sprejema morebitne druge upravljavske odločitve predmetnega postopka ne bodo komentirali.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Upravičeno ste zaprli komentiranje glede bivšega direktorja energetike. Baje bo gradil dom za starosnike? Že sedaj se mi smilijo ti potencialni gosti, kateri bodo morali plačati najvišjo ceno nejema. Sodeč po njegovem poslovanju v Energetiki.

Surfeiter (nepreverjen)

Ja, če si član SlovenskeDomobranskeStranke, si usposobljen za vse ...

In reply to by SLO (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

In bravo vlada!, sedaj je na vrsti Luka Koper in drugi tir do Kopra ...
To je narodno-državna izdaja ... v vseh državah na svetu (demokratičnih in totalirističnih) se gre za to na vojaško sodišče ... tudi sodba je znana ... povez čez oči ...

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Starejše novice