Toyota je napovedala vrnitev legendarnega športnega modela supra, ki ga bo proizvajala Magna Steyr v Gradcu. Začetek proizvodnje enega najbolj kultnih avtomobilov tega japonskega avtomobilskega velikana je predvidena že v prvi polovici letošnjega leta.

Toyota je novo generacijo športnega modela supra razvila v sodelovanju z BMW, za Magno pa bo to četrti avtomobil, ki ga bodo proizvedli v celoti.

»Pogodba s Toyoto predstavlja potrditev strokovnosti naše proizvodnje in sposobnosti zagotoviti standarde najvišje kakovosti, ki jih naše stranke pričakujejo pri izdelavi njihovih modelov,« je povedal predsednik uprave Magne Steyr Günther Apfalter.

Supra s 335 konjskimi močmi

Nov model supre bo poganjal BMW-jev trilitrski šestvaljni motor s kar 335 konjskimi močmi. Avtomobil bo imel nizko težišče in krajšo medosno razdaljo, boljšo vodljivost pa naj bi zagotavljalo prilagodljivi blažilniki. Ti bodo v zavojih podvozje po potrebi znižali za nekaj milimetrov.

Avtomobil bo proizvajala graška tovarna, v kateri dela tudi več kot 1000 Slovencev. Kanadsko-avstrijski avtomobilski gigant odpira svoj obrat tudi v Hočah, kjer je že vse pripravljeno za zagon proizvodnje.

V neposredni bližini mariborskega letališča bo najprej obratovala lakirnica, v sklopu katere bodo na začetku barvali karoserije Jaguarja E-Pace. V prihodnosti pa želi Magna tudi v Hočah zagnati popolno proizvodnjo avtomobilov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice