Magna je Agenciji Republike Slovenije za okolje do roka odgovorila na pripombe stranskih udeležencev.

Avtomobilski gigant Magna je do predvidenega roka, ki se je iztekel v ponedeljek, oddal odgovore na vprašanja in pripombe dvanajstih strank, ki jim je Agencija za okolje dodelila status stranskega udeleženca v postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja.

Za status stranke v postopku je do roka zaprosilo kar 72 organizacij in posameznikov, priznali pa so ga dvanajstim - občini Miklavž, lastniku enega izmed zemljišč Radu Lobniku, Umanoteri, Inštitutu za politike prostora, društvu Focus, Inštitutu za trajnostni razvoj, društvu Ekologi brez meja, CIPRA Slovenija društvu za varstvo Alp, društvu Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije, Zvezi ekoloških gibanj, Društvu za ekonomiko energetike in ekologijo ter Alpe Adria Green.

Odgovore mora ARSO še preučiti

Magnine odgovore mora Agencija Republike Slovenije za okolje še preučiti, so povedali za STA in dodali, da bodo v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku razpisali ustno obravnavo, na katero bodo poleg omenjenega investitorja, ki želi postaviti novo tovarno na območju proizvodne cone Hoče, vabljeni tudi vsi stranski udeleženci. V tem trenutku pa na agenciji še ne morejo napovedati, kdaj bo zaključen postopek izdaje okoljevarstvenega soglasja.

»Verjamem, da v kolikor bodo vsi konstruktivni, v kolikor ne bo šlo za rušenje, bomo v javni razpravi dobili čisto vse odgovore in bo vse odprto, da v mesecu juliju zaključimo z okoljevarstvenim soglasjem,« je pred dnevi na temo izdaje okoljevarstvenega soglasja za gradnjo Magnine lakirnice v občini Hoče - Slivnica dejal župan Marko Soršak.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice