Kanadski avtomobilski gigant Magna International je v prvem polletju letos ustvaril 20,7 milijarde ameriških dolarjev prihodkov od prodaje, kar je 1,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Zabeležili so 1,6 milijarde čistega dobička.

Magna International je danes objavila podatke o poslovanju v prvem polletju. Polletni prihodki bi bili ob neupoštevanju tečajnih razlik za štiri odstotke višji kot v lanskem obdobju. Prodajni prihodki so upadli v drugem četrtletju, in sicer za 1,5 odstotka na 10,1 milijarde dolarjev. Čisti dobiček je bil za 28 odstotkov nižji kot v lanskem drugem trimesečju, znašal je 452 milijonov evrov.

Graška Magna s skoraj štirimi milijardami prihodkov v pol leta

Magna Steyr, graška podružnica multinacionalke, ki je zgradila lakirnico v Hočah in je edini del Magne International, ki ima celotno proizvodnjo vozil, je prihodke od prodaje v drugem četrtletju povečala za 40,8 odstotka na 1,8 milijarde evrov. V polletju pa za 26,9 odstotka na 3,7 milijarde evrov.

Magna International je nekoliko znižala napoved prihodkov za celotno leto, in sicer naj bi znašali med 38,9 in 41,1 milijarde dolarjev, potem ko so prej napovedovali med 39,1 in 41,3 milijarde dolarjev, poroča STA. Napoved čistega dobička sicer ostaja med 1,9 in 2,1 milijarde evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pivo pivec (nepreverjen)

Kupim magmo

Starejše novice