V prvi fazi bo delo dobilo 400 ljudi, je potrdil glavni izvršni direktor Magne Don Walker.

Zdaj je uradno. Avtomobilski gigant Magna International prihaja v Slovenijo. Kot smo že poročali, bo multinacionalka zgradila nov ličarski obrat, v katerem bo delo v prvi fazi dobilo 400 ljudi. To je v sredo ob predstavitvi načrtov povedal glavni izvršni direktor Magne Don Walker. Kot je poročal kanadski spletni portal The Globe and Mail, se bo gradnja obrata v Sloveniji začela v drugem četrtletju letos, ko bodo v graški podružnici, Magni Steyr, začeli sestavljati BMW serije 5 in vozilo za Jaguar Land Rover.

V pogovorih s še dvema proizvajalcema

Portal The Globe and Mail je še poročal, da bo Magna Steyr prihodnje leto za Jaguar začela sestavljati vozilo na baterijski pogon, s še dvema avtomobilskima proizvajalcema je v pogovorih za sestavljanje dveh drugih modelov. Katera sta ta dva proizvajalca, v družbi niso razkrili.

"Večina novopridobljenih poslov je v Evropi," je na investicijski konferenci povedal Walker in dodal, da pa povpraševanje še ni tolikšno, da bi zgradili celotno novo tovarno za sestavljanje vozil.

Magna naj bi glede na predstavljeni načrt letos na področju sestavljanja vozil ustvarila med 2,7 in tremi milijardami ameriških dolarjev prihodka, ta pa naj bi do leta 2019 narasel na 6,6 do 7,1 milijarde dolarjev. Celotni prihodki naj bi letos znašali med 36 in 37,7 milijarde dolarjev, do leta 2019 pa naj bi se zvišali na 43,5 do 46,2 milijarde dolarjev.

Predsednik vlade Miro Cerar se tako danes že mudi v Občini Hoče-Slivnica, kjer bo investicija ugledala luč sveta, popoldne pa bo po sestanku z županom Markom Soršakom in gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom podal izjavo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice