Agencija Republike Slovenije za okolje je v petek potrdila, da je izdala okoljevarstveno dovoljenje Magni Steyr za obratovanje naprave Magna Nukleus.

Okoljevarstveno dovoljenje je izdano za dejavnost površinske obdelave kovin in plastičnih materialov z uporabo elektrolitskih ali kemičnih postopkov, kjer skupen volumen kadi, v katerih poteka obdelava brez izpiranja, znaša 395 kubičnih metrov in za dejavnost površinske obdelave snovi, predmetov ali izdelkov z uporabo organskih topil z zmogljivostjo porabe organskih topil 414 ton na leto, pojasnjujejo v Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Okoljevarstveno dovoljenje je poleg zakonsko določenih predpisov in splošnih zahtev po besedah agencije vsebuje okoljevarstvene zahteve za emisije snovi v zrak, okoljevarstvene zahteve za emisije snovi in toplote v vode, okoljevarstvene zahteve glede ravnanja z odpadki, okoljevarstvene zahteve za emisije hrupa, okoljevarstvene zahteve v zvezi s preprečevanjem emisij snovi v tla in podzemne vode in druge ukrepe v zvezi o obratovanjem naprave.

V novonastali lakirnici Magne v neposredni bližini mariborskega letališča že preizkušajo stroje in se pripravljajo na začetek proizvodnje. S testno proizvodnjo želijo pričeti v začetku prihodnjega leta, predvidoma februarja, do konca marca pa želijo zagnati redno proizvodnjo.

V upravnem postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja so kot stranski udeleženci sodelovali občina Miklavž na Dravskem polju, Regionalno okoljsko združenje okoljevarstvenikov ROVO in Zveza ekoloških gibanj Slovenije.

V Magnini lakirnici že dela 110 ljudi, čeprav bo po načrtih redna proizvodnja stekla do konca marca prihodnje leto. A začetek proizvodnje bi lahko zamaknile morebitne pritožbe ob izdaji okoljevarstvenega dovoljenja.

»Ko bo okoljevarstveno dovoljenje dokončno, ga bomo objavili na spletu,« so še sporočili iz Agencije Republike Slovenije za okolje. 

V Magnini lakirnici že dela 110 ljudi, čeprav bo po načrtih redna proizvodnja stekla do konca marca prihodnje leto. A začetek proizvodnje bi lahko zamaknile morebitne pritožbe ob izdaji okoljevarstvenega dovoljenja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Gas gas.....in start...cimvec ljudi zaposlit in posteno placat

janban

Kaj imajo tu za delat okoljske organizacije,ki niso od tu.Edina,ki lahko nasprotuje,je civilna inciativa iz Miklavža.

Starejše novice